Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Üdv, mesterek.
A sztori:
-Régebben játszogattak Momo szettel (nagyon régen ) és most ismét lenne rá időm. Kedvem mindig is lett volna. .
Viszont azóta levezettem utcán is néhány százezer km-t, így ami akkor volt, az már nincs, az újakat meg nem ismerem.A kérdésem a következő lenne:
Mit vegyek és hol?Mire használnám?
-PS4 és ami ott megvehető progi, GT és etc..., PC steam accom van.
-Egyéb PC-s gammák.Milyen szinten?
-Hobbi szinten, de erősen szeretném kerülni a teszkós kategóriát, pontosan tisztában vagyok vele, hogy mint sok más esetben is, a drágább az olcsóbb.Mire gondoltam?
-Első körben vennék vagy egy jobb kormányt, vagy egy kormányt olyan pedál szettel, amit a későbbiekben külön el tudok adni és vagy le tudom cserélni, és/vagy az egészet el tudom adni még normális áron, ha mégis úgy döntök, hogy feljebb lépek. Azaz pl. veszek egy Jobb Fanatec kormányt pl..Mire gondoltam V2.0?
-Első lépésben vennék egy G29-et, pedál szettel. Csak új jöhet szóba, ebből, ebben az esetben nem engedek. . Az új erre a G29-re vonatkozik.Egyelőre simán, asztalon használnám, aztán majd meglátjuk, minősített hegesztő (is) vagyok, lehet, hogy építek egy odbszós cuccot...majd.
Azon a kérdésen kívül, hogy ki, mit és mennyiért ajánl, honnét - lenne még olyan kérdésem, hogy - szerintetek mi a jobb?
-Egy bazi nagy TV/Monitor - akár 65-75"-on
-3 Db, minimum 27"-os FHD IPS monitor
5.1-es Sony házimozi, külön Sony erősítővel adott.Elolvastam a téma összefoglalóban lévő mindkét írást, köszönet is érte, de úgy gondolom, a nép, az áldott nép a maga up to date tudásával naprakészebb, ráadásul a beszerzést illetően biztos, hogy több segítséget kaphatok itt.
Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást.
Geller -
Geller72
veterán
-A TM-t valóban kifelejtettem, sry.
-VR-t tulajdonképpen használok szinte napi szinten, a drónokat azzal "vezetem"
-VR box+FHD+-os telle, head trackingges, és egy FatShark Szemcsi, HDMi csatis, de egyik sem kimondottan VR headsett, de bírom, nem szédülök bennük.-Fanatec kormányt néztem..első lépésben.
Mivel nem szeretnék egy lépésben ellocsolni 2-300k-t, csak lépésekben - - ezért akkor valami jobb kormány (medium szint pl.) és egy egyszerűbb pedál, amit majd később lecserélhetek, de amit egybe tudok kötni a kormánnyal és megy PS4-en és PC-n is mindegyik gond nélkül.A külön VR még annyira nem került szóba nálam, mert az ugye külön is egy kisebb vagyon, vagy nem tudom, PS VR mennyire használható, sw szinten ugye a rendszer játékainak nagy része támogatja, GT pl. biztos.
Azt viszont nem tudom, hogy PC-vel az kompatibilis e, ennek még nem néztem utána.Szinkronban nyomnám az arcade részt, és megpróbálnék SIM-et is.
-iRacing/RaceRoom és esetleg AS-t próbálnám ki, RaceRoom talán elsőként..
PC adott, hw szinten elég mindenhez. 27"-os FHD, jobb fajta monitorom van, tehát kezdeni tudnék szerintem.Az eddigi segítséget is köszi.
-
Geller72
veterán
Az eddigi kommentekben érzek némi ellentmondást. Jól érzem? ..PS/PC..stb..
-
Geller72
veterán
" azt írod, hogy egyelőre G29 aztán írod a 65-75"-os tévéket, vagy VR, esetleg tripla monitoros megoldásokat"
-Mivel TV-t eleve tervezek venni, gondoltam megkérdezem, hogy az jobb e, avagy pl. 1 nagyobb, esetleg 3 "kisebb" monitor. A VR-el valóban nem számoltam még komolyabban, de számoltam, mert mindenképpen lesz, csak prioritásban hátrébb áll. A "kommerszebb" G25/29, T150/300 ára eltörpülne egy HC szintű szett mellett. Ez igaz. Erre írtam, hogy ezeket csak újan venném. (G29/T150/300) Viszont egy jobb kormány, ami alig használtan már beeshet szintén egy G29/T300 árában, könnyen lehet, hogy jobb választás lenne a fenti szetteknél. (?) Amiért azt írtam, hogy egyelőre talán G29 VAGY egy garos, alig használt komolyabb kormány+base és egy(előre) kommerszebb pedál szett az szintén azért volt, mert nem vagyok természetesen otthon a témában, ahogy ezt is írtam abban a hsz.-ben. Viszont az áraknak utánanéztem. A 3-as monitor ötletét elvetettem. A kijelző vásárlást kihagyom, használnám a mostani monitorral, amíg a szett össze nem áll. Váltó is kimaradna első lépésben. A TV meg úgy is meglesz, mindettől függetlenül, max megmarad egyébre.
A VR-ből az Indexet lestem meg, a VR tervben van, más miatt is.
De ő lesz az utolsó láncszem.Azt, hogy nem tudom mit akarok, kicsit elfordítanám abban az irányba, hogy igazából nem tudom, hogy mit lenne jobb venni.
-G29/T150/300 (~100k körül) vagy pl. Fanatec kormány+base 150-200k-ért? (+pedál+pénzért) Vagy ki kellett volna írnom az elején, hogy mennyit szánok rá? .
A VR mindenképpen meglesz, azt nem számolom ebbe az összegbe.Viszont a dilemma a PS miatt megmaradt. Azaz vagy szakítok a PS-el fullra SIM ügyben és marad a PC+profibb cuccoknál, vagy lesz egy kommerszebb TM szett, megtartva az átjárhatóságot.
Gondolom, most jön a kérdés, hogy minek egy ilyen vén szarnak profi cucc?
Azt nem tudom, hogy a dolog mennyire szippant be. Ha annyira mint régen, akkor bajban leszek. . Mert akkor nagyon. És azért tartok ettől, mert manapság lényegesen jobb és több szimulátor van, mint régebben. . De jogos a megállapítás. Meg kell hoznom a döntést.
Köszi mindenkinek. -
Geller72
veterán
Köszi mindenkinek.
Akkor első lépésben megnézek egy új T150 Pro-t. Ha az valamiért nem jönne be, lecserélem egy T300 RS GT-re. Ha innen mégis továbblépnék, jelentkezni fogok.
Még egyszer köszönöm.Ps:
PC-s hw adott. 9900k-ról léptem vissza 8700-ra, mert prociban nekem ez is elég. 1070-ről egyelőre 1070 ti, ha ez kevés lenne, majd akkor körülnézek, egyelőre nem az. RAM 2x8 GB DDR4-3200@3300Mhz. Ha kevés lenne (még nem az) akkor ugyanez 2x. (2x16 GB).[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Sziasztok.
Egy ismerősöm fia dilemmázik.
Melyiket válassza ha közel azonos az ár?
TM 150 Pro - 250 Euró
TM TMX Pro - 226 EuróHa nem kell neki a hármas pedál, akkor
TM TMX - 193 Euró
TM T150 RS - 211 EuróKöszönöm.
:R[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz SidCorky #35829 üzenetére
Nos. T300 RS GT Edition lett a dologból, teljesen véletlenül. Mivel ahova tegnap elmentünk megvenni, ott nem volt T150 sem. Logitech lett volna, de azt sem ő nem akart, sem én nem győzködtem volna, hogy akarjon. .
Tehát T300 RS GT lett. A gyári, füles váltóval nincs kuplung. Lehet, hogy kellene egy manuális/külön váltó ahhoz, hogy ez menjen. Néztem neki GT-ben PS4-en és iRacing alatt is, nincs kuplung. Majd megsasoljuk, hogy ez most csak egy menüben aktiválható anomália lesz e, vagy valóban előfeltétele egy külön váltó. A segítségért köszi.
-
Geller72
veterán
Szerintem semmi extra nem történt, csak működik a kormány úgy ahogy kell. . Lehet állítani játékon belül százalékos arányban (a legtöbb esetben) hogy mennyire legyen direkt a kormány visszajelzése. Minél kisebb ez a százalék, annál kevésbé lesz élethűbb a visszajelzés. Már ha éppen pont ez zavarja. .
-
Geller72
veterán
GT-ben hol állíthatom a T300 RS GT feedbackjét? Nem találom..
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
válasz pokmky #36059 üzenetére
A gépem folyamat a neten van, up to date minden. Tanúsítványt hol tudom megnézni? Közben megnéztem, a paypal cert ok. Vagyis nem. Ott a felkiáltójel, de ha belemegyek, akkor azt látom, hogy ok. Most akkor?
"A(z) www.paypal.com webhely rendes esetben titkosítást alkalmaz az Ön adatainak védelme érdekében. Amikor a Google Chrome most csatlakozni próbált, a(z) www.paypal.com webhely szokatlan és helytelen hitelesítési adatokat küldött vissza. Ez olyankor fordulhat elő, amikor egy támadó megpróbálja magát kiadni a(z) www.paypal.com webhelynek, vagy valamilyen Wi-Fi-bejelentkezési képernyő megszakította a kapcsolatot. Adatai továbbra is biztonságban vannak, mivel a Google Chrome még azt megelőzően megszakította a kapcsolatot, hogy bármiféle adatcserére sor kerülhetett volna.
A(z) www.paypal.com webhelyet pillanatnyilag nem tudja felkeresni, mert a webhely HSTS-t használ."
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz jozefgucci1 #36447 üzenetére
Nekem a T300-al dettó ez volt, újra kellett setupolnom. Meg ugye nekem csak usb 3.0-ról hajlandó csak menni, kell neki a power. Sima 2.0-ról nem ok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Apple Watch
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EAFC 25
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest