Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szőrös
veterán
egy szívmelengető kép : Bővebben: link eccerűen gyönyörűűű
[Szerkesztve]https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Club
őstag
válasz bullseye #300 üzenetére
Értem mire célzol
Csak a drága Zen mester által belinkelt dolgokra valamit reagálnom kellett.
Egyébként lenne egy kérdésem:Mekkora jóvátételre kötelezték Németországot?
Mert erre nem nagyon találtam adatokat.
Meg aztán:Mi lett a németektől lefglalt arannyal?
Legalábbis amit megtaláltak..
Visszadták a zsidóknak a szövetséges csapatok?
Mert ha jól tudom ebből volt valami ''aranyvonat'' dolog, amiből ''állítólag'' nekünk is kellett volna kapni valami jóvátételt a magyarországi zsidók révén.
Nem mintha pályáznék rá, mindössze kiváncsi vagyok hogy az ilyen megszellőztetett dolgokból mi lett? -
törölt tag
Ez nem biztos de én mintha úgy emlékeznék hogy a II. világháború után jóval kissebb jóvátételt kellett Németországnak fizetnie ha eggyáltalán kellett. Azt viszont már biztosan tudom hogy a Náci éra után, meg most is Németország államadósága több milliárd márka/euro amit mind a mai napig trölesztenek.
-
bullseye
addikt
Ami a kárpótlást illeti
Apai nagyszüleim és apámat háziőrizetben tartották, mint kijelölt túszt, és
rengeteg értéket elvittek tőlük (bélyeggyűjtemény, bundák, ékszerek, ma egy nagyobbacska lakás kijönne belőle...) .
Anyai nagyanyám és anyám a gettóba került, aztán némi kényszermunkára, nagyapám munkaszolgálatba, majd transzportba, valahogy megszökött, (állítólag beállt ellenállónak) végül felkoncolták valahol Pesten.
anno azt hiszem a hetvenes években volt egy német jóvátételi hullám, amit
már nem utasított vissza dölyfösen a kormány mindenki nevében. Azt inkább
90%ban lenyúlták. Nagyanyám kapott párezer forintot.
Rendszerváltás után Kárpótlási jegy járt az elszenvedettekért,
azt nemtom mennyi, 200-300e körül, csak ugye az értéke lezuhant jól
Idehaza vagyoni kárpótlás alig volt, mivel a dokumentumokat
elvitték/megsemmisítették. Hazai hivatal nagyszülő házaspárra jóváírt 1db
nyakláncot, 1db karkötőt és 1db!!! jeggyűrűt összesen kb 20e Ft. Nem
kértük...
Nagyapám meggyilkolásáért járt 30e, de mivel anyámnak volt testvére, így 15e-t kapott. A
30e elég volt arra, hogy a Dohány utcai fán kapjon nagyapám egy levelet.
Németek 1 éve küldtek egy komolyabb összeget azt hiszem a kényszermunkára,
két részletben olyan 400e-t. Összesen ha nagyon lazán számolok 1 milla. A hülyének is megéri...
('56-os áldozatoknak tudomásom szerint alapból 1 milla járt, de sokan nem kapták meg...)'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
DaSilva
senior tag
válasz bullseye #308 üzenetére
na nem relativizálni akarok, az én nagyszüleimet a ruszkik vitték el, mert ők történetesen nem zsidók, hanem svábok. Öt évet nyomtak le szénbányában, a túlélési statisztikát mindenki képzelje el maga. Meg azt is, hogy az ezért kapott kárpótlásból hány levelet lehet hol venni.
Dohány utcai fa alatt a zsinagóga kertjében álló fémszobrot értjük? Azon egy szál egy halottat jelképez, és harminc ezer forintért osztogatták?huss, fohászom száll feléd
-
Club
őstag
Van egyáltalán valahol valami komolyabb emlékmű az áldozatoknak?
Most belegondva az a durva, hogy akik kimennek megnézni Auswitch-ot, vagy Mathausen-t, ők mind mind a német ''turizmus''-t támogatják vele.
Én értem hogy erről a németek többsége nem tehet.
Csak ez olyan furcsa kettősség. -
aesir
veterán
Nem ezekre az ''irdatlan'' összegekre gondoltam.
Ismerek olyan zsidó családot aki kapott a németektől (sokat), kapott a magyaroktól (keveset), kapott Izraelből (sokat), kapott Svájcból (sokat). Mindezt egy személyért, akit lelőttek! Auschwitzban a németek, mert szabotálta a munkát.
Ők most nagyon gazdagok.
Nyilván nem egy ilyen család van.Van saját életem...
-
bullseye
addikt
-
Club
őstag
Csak egy dolog ami eszembe jutott:
A nácik ugye végigrabolták szinte egész Európát.
A keresztes hadjáratok során, meg nem szinte,hanem egy az egyben egész Európát.
Állítólag a németek eléggé kispályások voltak a keresztes lovagokhoz képest.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Mit találtam pont most?
Bővebben: link -
bullseye
addikt
mondjuk ezért meg is érdemli (mondjuk, hogy Izraelből is, az meglep...)
nekünk is van olyan rokonunk, aki havi appanázst kap németektől. Igaz USA állampolgár, kicsit más helyzet, mint egy magyaré..., meg lehúzott vagy 2 évet egy munkatáborban az öreg...
Őszintén szólva, a németektől nem igazán sajnálom, svájctól meg pláne nem! de ilyen is van, olyan is, sőt van aki semmit nem kapott még...
de az tényleg gáz, hogy az oroszok pl. semmit, sőt a magyar kormány által kitelepítettek és kisemmizettek sem kaptak semmit tudtommal...'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
aesir
veterán
válasz bullseye #315 üzenetére
Leginkább azt tartom felháborítónak és bizniszszerűnek, hogy az oroszoktól nem követelnek semmit, mert ők nem tudnának miből adni. Ergo, lehúzunk mindenki mást.
Pedig mint már többször említettem, az oroszok sokkal több zsidót öltek meg, vagy hurcoltak gulágba.Van saját életem...
-
mityku
aktív tag
Nagyon pöpec kép!!!
Csak nem ártana neki egy kis alvázmosás + egy-két fejen ki kellene kalapálni a karosszériát!!!
Club: na van valami normális kép amilyet kerestél?Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
törölt tag
válasz bullseye #315 üzenetére
De azért kaptak, na nem sokat, asszem életjáradékba, havonta halálukig 10-20ezer forintot vagy még többet. Azt tudom hogy nálunk egy ilyen bácsinak a nyugdíjja olyan 70-80k között van. Sőtt azt is szabályozták hogy ki mennyi ideig volt kinn volt aki csak 3 az keveset aki 3-5között az többet és aki 5évnél többet az max pénzt kap. ja és még annyi hogy választhattak hogy miben kérik a kárpotlást életjáradékban vagy kárpotlási jegyben. Azok jártak nálunk jól akik életjáradékban kérték, mert a kárpotlási jegyesekre rászosztak egy drabka teljesen értéktelen földet oszt kész.
-
mityku
aktív tag
Na ezt nézd meg!!!!
Micsoda gyönyörűség (bár nem u-boot):
Bővebben: link
Remélem a linkek működnek!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
-
reewer
aktív tag
Pumpi meg dasilva véleményét osztom!
Si vis pacem, para bellum.
-
Club
őstag
válasz Zen Master #324 üzenetére
Rendben.
Ezentúl amit írsz, automatikusan töröltetem egy moderátorral!
Elég volt a bunkó paraszt okosításodból!
[Szerkesztve] -
jahrn
senior tag
No átnéztem a topicot, és én is hozzászólnék 1 picit.
A rakétatechnológiát nem a németek találták fel, hanem a kínaiak még nagyon-nagyon régen. Amúgy meg a magyar honvédség is alkalmazta az 1848/*49es szabadságharc(??, nem inkább honvédő?) során (röppentyű, természetesen ez még csak kezdetleges technológia). A németek Cijkovszkij(ezt lehet h elírtam) orosz, és egy francia tudós munkáit használták fel a saját terveikhez.
A sugárhajtóművet egy angol tudós fejlesztette ki az 1920-as évek végén. És ide tartozik az is h az Me 262 az első bevetéseken nagyon csúnyán leszerepelt (Pl. az első bevetés mind a 4 gépét lelőtték a Spitfire-k), ez főként a technológiai hiányosságoknak tudható be.
Ak vs Sg43/Mp44: Az AK-t egy orosz harckocsizó tiszt tervezte ( 1941/42-ben kezdte), de azért látszik h igen mély benyomást tett rá az Mp 44. ( amúgy érdekes h. az általam inkább favorizált cucc, az FG 42 nem lett lemásolva senki által).
He -219: ez nem Mosquito másolat, a Heinkel még a 30-as évek végén kezdte el kifejleszteni. És csak azért lett nagyon későn rendszeresítve, mert Willy Messerschmidt lepénzelte a döntéshozókat h inkább az őáltaluk gyártott, hasonló jellegű - Me 110/210/410 - , de gyengébb tulajdonságokkal rendelkező gépeket részesítsék előnyben. Amúgy a He 219 volt az első katapultűléssel ellátott repülőgép, és a háború legjobb éjszakai vadászrepülőgépe.
A németek amúgy csináltak egy másik nagyszerű koppintást is: Bazooka - Panzerschreck.
Elnézést a helyesírási hibákért, gyorsan írtam... -
jahrn
senior tag
Még 1 kis pontosítás: a Búr-Angol háború nem a 17 sz-ban, hanem a 19sz végén , 20.ik elején zajlott le (ha jól emlékszem 1902-ben lett vége). És az angolok nem használtak gázt, hanem ''csak'' ők építették az első koncentrációs táborokat.
Még egy kis magánvélemény,amit egyes fórumozók hozzászólásai váltanak ki: én NAGYON örülök annak, h a németek elvesztették a 2. vh-t. És ezt semmilyen csodafegyverrel nem tudták volna elkerülni.... (mit szólnátok pl ahhoz, ha a Gestapó cenzúrázná a PH-t?)
Amúgy pedig nincsen fekete vagy fehér, csak világosszürke meg sötétszürke. De talán majd ha a titkosított anyagokhoz hozzá lehet férni, akkor fény derül minden oldal sötét ügyeire -
törölt tag
-
td
senior tag
A minap beleolvastam a Rieder ''Elit alakulatok a II. világháborúban'' c. könyvébe. Ír benne az ODESSA-ról is, ha eljutok odáig, megosztom veletek. Ámde vannak benne elég furcsa dolgok, pl. azt írja, hogy Hitler Bécsben került kapcsolatba a Thule és a Vril társasággal. Hát ez jó vicc, mert akkor ezek még nem is léteztek, de semmiképpen sem ott.
Egy brit kommandós akcióról is beszámol, melynek során egy norvég halüzemet repítettek a levegőbe (glicerint állított elő a németeknek), aholis szereztek egy Enigmát. Ez még '40-ben volt, a brit kommandó felállítása után nem sokkal. Namost én úgy emlékszem, hogy Bletchley Parkban eleinte csak arra hagyatkozhattak a kódfejtők, amit a lengyelektől tudtak, akik valamikor már titokban tanulmányozhattak egy ilyen masinát. Továbbá hogy a háború vége felé (vagy legalábbis a lecsengő szakaszában) egy alakulatot küldtek a britek az Északi-tengerre, hogy egy meteorológiai jelentéseket küldő ''csónakról'' szerezzenek egyet. Tehát furcsállom ezt is a Rieder-könyvben. Arról sem ír, hogy Eichmann-t elkapa az izraeli titkosszolálat: leütötték, berakták a csomagtartóba egy zsákba, a reptéren meg feladták poggyászként.
Illetve az is különös még, hogy a Hexenkarthotek egy része hogyan kerülhetett Indiába (Rieder szerint)? Mert az brit gyarmat volt, nemde?
Úgy látszik, több a rejtély Rieder körül, mint a III. Birodalommal kapcsolatban.
Idevágó idézetek:
''A kreisaui kör inkább vallásos-konzervatív csoportosulás volt, haladó eszméket itt csak egy elenyésző kisebbség képviselt. Von Moltke gróf kreisaui birtokán sokat vitatkozgattak a jövő problémáiról - kereszténység és szocializmus, ez lehetne a Hitler bukása után felépítendő új német állam alapja.'' -- a Return to Castle Wolfenstein miatt írtam ki, abban is szerepelt ez a ''Kreisau Circle''.
A kísérteties függönyök a MOHAA-ra emlékeztetnek: ''A hangulat - akár az utolsó ítélet napján. 'Sztálin-orgonák' - sorozatlövő rakéták - tüze, lángok a láthatáron, gránátok süvítése, robbanása; égnek fröccsenő, rázkódó föld. A lakosok elmenekültek a városkából, kísérteties függönyök lengtek az üres ablakkeretekben, házak égtek, omlottak össze. Duzzadt tőgyű tehenek rohangáltak bőgve az utcákon. _/- Éjszaka visszavonulás, vérvörös égbolt. Stettin. Az első hídnál: akasztottak a fákon. Szerencsétlen kamaszfiúk, lötyögős egyenruhában, a mellükön kartontábla: 'Így jár, aki megfutamodik'.'' (- Németország utolsó napjai)
Volt egy pár részes dok. film sorozat a Duna TV-n, a Háború színei címmel. Ebben szó volt egy egyetemista nőről, aki disszertációjában, az adott népcsoport tanulmányozása után ilyet írt végkövetkeztetésként: ''A cigányok ugyan nem olyan veszélyesek a német népre nézve, mint a zsidók, de bűnözésre és antiszociális magatartásra való hajlamuk miatt sterilizálásukat javaslom.''
Ezt valaki írta:
''Csak tudod mi ebben a képmutatás? Hogy az ODESSZA-ban olasz papok és sok más a világ számára ''becsületes katolikus hívő ember'' benne volt/van.''
Nézzétek meg az Ámen-t!
Wildmage aláírásáról (''Az éttermek dohányzó és nem dohányzó részre osztása olyan, mintha a strand medencéjét belehugyozós és nem belehugyozós részre osztanák!'') valami eszembe jutott ennek a topic-nak a kapcsán. Idézem:
''A zsidók letartóztatása és elhurcolása inkább titokban, éjjelente történt; nappal az utcák képe nem árulkodott ilyesmiről. Csak a parkok távolabbi padjain díszelgett a felírás: 'Csak zsidóknak!' A Grunewaldsee-ben fürödve az egyik fán ezt a táblát láttam: 'Zsidók a strand területén csak saját felelősségükre tartózkodhatnak!' Fel-felbukkantak néha riadt, lapulva tovasiető emberek sárga zsidócsillaggal. A vasúti töltéseknél zsidó munkaszolgálatosok dolgoztak SA-őrök felügyelete mellett.''
aesir: kik azok a pogromok?
corlagon: Pumpinak küldtem, abban volt ez: ''Ebben a penzióban lakott egy különös asszony, a művészettörténész Moeller van der Bruck özvegye. Férje két dologról volt nevezetes: 1925-ben öngyilkosságot követett el (ez lett volna a kevésbé emlékezetes mozzanat), előtte azonban kitalálta még a ''Harmadik Birodalom'' kifejezést. Az özvegy most azt bizonygatta, hogy a megboldogult sosem volt Hitler híve.'' Ez talán némileg válasz a kérdésedre. Ami a Törökország-USA dolgot illeti, szorgalmazzák is erősen EU-felvételüket (valahogy így olvastam).
Bocs ezért a hosszú hozzászólásért!
[Szerkesztve]''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
aesir
veterán
A pogrom zsidóellenes felvonulás tipikusan szláv területeken. A pogromok alkalmával szétdúlták a zsidó tulajdonú boltokat, verték a zsidókat, nem voltak ritkák a halálos áldozatok sem. A pogromokat a szláv értelmiség egy részének támogatásával tipikusan a csőcselék hajtotta végre.
Minden hiedelemmel és történelmi ferdítéssel ellentétben a pogromok nem szűntek meg a bolsevik csürhe hatalomra kerülése után. Már Lenin is, de Sztálin fokozottan elkezdte pusztítani a zsidó értelmiséget a Szovjetúnióban, ez enyhébb formában erős csekista, majd KGB segítséggel egészen a rendszerváltásig folytatódott. A zsidóellenesség a mai Oroszországban sokkal számottevőbb, mint a fejlett világ bármely más részén.Van saját életem...
-
td
senior tag
Azt én pl. tudtam, hogy Sztálin is irtotta a zsidókat. Nem tudom, hol szoktak ezzel kapcsolatban ferdíteni, de van az a sorozat, a ''Birodalom romjai'' a címe, többek között abban is hallottam erről.
A pogromokat azért kérdeztem, mert egy német szerző könyvében olvastam, hogy egy könyvégetés után egy SA-csoport ajkáról ''derűs progrom-ének hallatszott: Késemről ha zsidó vér fröccsen, / az élet úgy lesz vidám!''
szerk: Akkor most már látom, hogy ez a szerző elnevezése volt tképpen.
[Szerkesztve]''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
aesir
veterán
-
td
senior tag
Kíváncsi vagyok, ebben ''Gorbi'' mennyire volt érintett. Hiszen ő közelített a Nyugathoz, nem tudom, mi félnivalója lett volna a zsidó értelmiségtől.
De ezzel kapcsolatban most beugrik nekem a Tűzróka c. film, aminek a történetéről most ne beszéljünk, hanem ami ide vág, az az, hogy a zsidó származású tudósokat bezárták benne a hangárba, hogy dolgozzanak a repülőn. Akik meg nem akartak, azokat lelőtték.''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
Club
őstag
Ennek ellenére ki lett mégis az elnök?
Egypáran csináltak neten iylen ''Na haragzdjatok ránk'' dolgot.
Egy csaj egy oylan feliratot tartott a kezében:''Megtettem mindent, de nem győztünk, na haragudjatok!!!És kérlek NE bombázzátok le Dél Kaliforniát!''
Azért ez sejtet dolgokat nem? -
bullseye
addikt
hát tudod, a ruszkiknál sok Michael Moore volt, úgy hívták őket, agit-prop...
nagyjából ugyanilyen ''dokumentarista'' és ''objektív'' módon tartottak előadást a rothadó imperializmusról, a kutyaevő new yorkiakról, stb.'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
td
senior tag
Jó, az rendben, megy lefelé a dolcsi, csak hogy pontosan mit sejtetnek azok a táblák, azt nem vágom most. Hogy ennyire kétségbe lennének esve? Lehet.
bullseye: én a ruszkikról gondoltam egy filmet''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
Perjel
tag
Azért az tény, hogy a bolsevikok között nagyon sok zsidó volt. Aztán Sztálin le is gyilkolta az első generációs bolsevik gárdát, de nem nemzetiségi alapon... De Sztálin főemberei között is voltak zsidók. Amikor Sztálin kezdett teljesen megőrülni élete végén, akkor valóban tervezett egy nagy szovjet zsidótlanítást, de érdekes módon ekkor gyorsan el is halálozott (nem, nem mondom hogy összefüggés van )
Először is a (zsidó) orvosait vádolta meg azzal, hogy meg akarták ölni, le is csukták őket, ki is végezték volna őket, ha nem hal meg időközben a Gazda...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- ASUS VivoBook X556UQ (i5-7200U, MX940, 8GB DDR4, 256gb SSD)
- CANON PwerShot G3X
- iMac 21.5" 4096x2304 3,4GHz i5 8GB DDR4 Radeon Pro 560 4GB 1TB + billentyű
- Mechanikus billentyű (taktilis/tactile) kapcsoló vásár (Akko, outemu)
- Jó ideje mellőzött, tesztelt, pormentes Chieftec iARENA GPA-500S8 80+ 6+2pin VGA csatival
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest