XBOX One: Lekapcsol, hogy védje magát

A Microsoft bejelentette, hogy védelmi rendszer lesz beépítve az XBOX One konzolokba, melyek figyelik a hőmérsékletet és automatikusan lekapcsolják a rendszert, ha túlmelegszik. Ez főleg annak elkerülése érdekében történik, hogy komolyabban károsodjon a rendszer a forróságtól.

De természetesen ez nem úgy fog működni, hogy játék közben egyszer csak puff... és kezdhetjük elölről az egy órával korábbi mentésünket... Első fokozatban a beépített ventilátorok elkezdenek a legmagasabb fordulatszámon pörögni, ezzel jelezve a felhasználó számára, hogy melege van a készüléknek. Ilyenkor remélhetőleg megfelelő óvintézkedéseket tesznek ennek elkerülése érdekében - kilépnek a játékból -, ebben az esetben a ventilátorok maguktól is le tudják hűteni a konzolt.

Amennyiben nem következik be javulás a zúgó ventilátorok ellenére sem, úgy egy figyelmeztető üzenet jelenik meg a képernyőn, hogy a konzol túlmelegedéshez közeli állapotba került, ideje lekapcsolni és szünetet tartani, hadd hűljön le a készülék. Ha pedig ez sem segít, akkor a konzol automatikusan lekapcsolja magát, hogy elkerülje a károsodást.

Azóta történt

Előzmények