Xbox 360: a mozgásérzékelős kontroller

Erős egy éve tartja magát a pletyka, hogy a Microsoft is beszáll a mozgásérzékelős buliba. Az MTV News most konkrét információkkal állt elő az új irányítóval, és az ahhoz készülő játékokkal kapcsolatban.

A Music Television információi SZERINT az MS nagyjából egy éve dolgozik az új irányítón, mejnek megjelenése - lásd a képet - erősen hajazna a Wiimote-ra. Ilyet mondjuk mi is rajzolunk, de tételezzük fel, hogy tényleg így néz ki - van benne mikrofon és analóg kar. Sőt: az MTV szerint az irányító valamilyen formában az Xbox Live Vision kamerával is együttműködik majd.

Mi a helyzet a játékokkal? A Microsoft állítólag két fronton támad. Egyrészt alkalmassá teszi a saját játékaikat (Halo, Gears, Forza...) az új kontrollerrel való együttműködésre, másrészt pedig vad Wii portolásra bíztatják a fejlesztőket - az ígéret az, hogy a Wii játékok könnyen és probléma mentesen átdobhatók lesznek X360-ra, a mozgásérzékelés már nem akadály.

Az MS (ismét: állítólag) a Rare-t bízta meg az irányító végleges dizájnjának kialakításával, valamint a Mii-jellegű avatárok létrehozásához szükséges interfész megtervezésével.

Igaz, nem igaz? Hivatalos álláspont jelenleg nincs, az X360-nak hamarosan kétségtelenül szüksége lesz az eseti (casual) réteg bevonására, ha tovább akar bővülni, szóval...