Unreal Engine 4 Bemutató videó

A Spike TV legújabb adásában került sor a már régóta várt Unreal Engine 4 demonstrációra. Az Epic Games következő generációs játékmotorját úgy tervezték meg, hogy ne csak a csúcskategóriás gépeken működjön elfogadható sebességgel, hanem a régebbi vagy gyengébb platformok számára se jelentsen problémát annak futtatása.

A bemutatót végző gépben az nVidia aktuális csúcskártyája foglalt helyet, azonban a korábbi Samaritan (UE 3.5) Demóval ellentétben, ahol akkor három darab GTX 580 kellett a normális sebességhez, ezúttal egyetlen darab GeForce GTX 680 is képes volt ellátni a feladatot. Íme:

Az Epic Games elmondása szerint az Unreal Engine 4 által hajtva a jövőben szinte bármelyik platformra megjelenhet játék, a mobil eszközöktől kezdve a konzolokon át egészen a modern asztali számítógépekig. Tehát szinte biztosak lehetünk benne, hogy az UE 3-hoz hasonlóan azok a játékok is gyönyörűen fognak muzsikálni a jelenlegi konzolgenerációkon.

Arra a kérdésre nem kaptunk választ, hogy vajon az Epic által fejlesztés alatt lévő PC-exkluzív játékuk már az új motorra fog-e épülni, de ha találgatni lehet, van rá némi esély.

Azóta történt

Előzmények