A Fortnite lesz az első Unreal Engine 4-et használó játék

A Fortnite című kooperatív, sandbox környezetben játszódó túlélőjáték lesz a legelső program, ami alatt már a következő generációs Unreal Engine fog dübörögni. A Fortnite egyelőre PC-exkluzív cím lesz, ám egy Twitter üzenet keretében Cliff Bleszinski megnyugtatta a konzolos játékosokat is, hogy nem zárják ki a későbbi játékgépes verziók elkészítését sem.

Korábbi előzetesünkben már megemlítettük a játékot, sőt egy videót is mutattunk róla, ami, az Epic Games vezetőjének elmondása szerint akkor még Unreal Engine 3 alatt futott. A mostani képek már az új generációs motorral készültek, melynek segítségével nagyszerűen meg tudják valósítani a játékmenet lényegét kitevő elemeket, mint például hogy a pályákon talált bármilyen tárgyat vagy objektumot a játékos saját ízlése szerint használhasson fel célja elérése érdekében.

Aki több információra is kíváncsi és meg akarja nézni a többi képet is, az megtalálja őket a forrásoldalon. A Fortnite című játék megjelenése valamikor 2013-ban várható, egyelőre csak PC-re.

Előzmények