The Darkness II: Nem kell hozzá erőmű

Akik szerették az első részt, azok számára pici csalódást jelenthet, hogy a The Darkness II című horror-FPS játékot immár nem a Starbreeze, hanem a Digital Extremes fejleszti, ezúttal konzolok mellett PC-re is. Azonban a pár napja kapható játékról már annyit mindenképpen elmondhatunk, hogy barátságos rendszerkövetelményekkel bír és a kisebb teljesítményű PC-vel rendelkező játékosoknak is maradandó élményt tud biztosítani.

Látványra a játék szuper, ámbár nem is tartalmaz semmiféle forradalmi újítást, kivéve talán az alaposan kimunkált fény-árnyék effekteket, de ez érthető, hiszen a játéknak szerves részét képezi a fényforrások kiiktatása. Ráadásul ez a noir színvilágú, cel-shaded grafika meglepően hangulatossá varázsolja a The Darkness II-t.

Egyedüli problémát talán a FOV (Field of View - Látómező) jelent, amit a készítők a konzolos változatból vettek át és valahogy nem akar működni PC-n. A srácok egy patch formájában javítják majd ezt, aki addig nem tud várni, az megpróbálhatja a Widescreen fixer nevű kis programocskát.

Tesztelés során a DSOGaming oldal munkatársai egy Intel Q9650 4,2GHz CPU-val, 4GB RAM-mal és GTX295 VGA-val felszerelt gépen tesztelték a játékot, legújabb ForceWare meghajtókkal megtámogatott 64-bites Win7 alatt. A játék ugyan használ PhysX effekteket, de ezeket nem tudjuk gyorsítani nVidia GPU segítségével. Az nVidia eddig még nem adott ki SLI-profilt a The Darkness II-höz, így akiknek ilyen rendszerük van, azoknál akadhatnak sebességbeli problémák.

A mérésekből az is kiderült, hogy akár még notebook tulajdonosok is tapasztalhatnak 1080p felbontás és maximális beállítások mellett 60 FPS sebességet. A The Darkness II ugyanis még a kisebb teljesítményű gépekből is képes kihozni a maximumot. Aki tehát egy jó FPS játékra vágyik, de nincs atomerőműve ahhoz, hogy a csillogó-villogó grafikát megmozgassa, annak bátran ajánlhatjuk a The Darkness II kipróbálását.

A közeljövőben várható erről is teszt, de majd csak a Reckoning bemutató után. Annyi azonban már biztos, hogy aki megvásárolja a The Darkness II-t, az nem bánja meg, még alacsonyabb teljesítményű gépeken is kimagasló hangulatot teremt annak noir grafikája és véres játékmenete.

Előzmények