Take2: idén sok pénz, jövőre új Bioshock

A GTA IV a megjelenése után négy hónappal is jól fogy, augusztus közepén ugrotta át a bűvös 10 milliós eladott példányszámot. A Take-Two kasszájában ennek megfelelően a szokottnál több pénz csörög, a bevétel több, mint 100 százalékkal növekedtek a tavalyi hasonló időszakhoz képest, és a 2007-es harmadik negyedévi nyereséget is sikerült tisztes, 50 millió dolláros profitra váltani 2008-ban.

A GTA IV mellett a tavaly megjelent Wii-s minijáték-kollekció, a Carnival Games hozza folyamatosan pénzt - a játék eladásai bőven két millió felett járnak, a golfos folytatás (Carnival Games: Mini-Golf) ősszel érkezik Wii-re és DS-re.

Maradjunk még egy kicsit a Nintendo vonalnál. A júliusi E3-on bejelentett Grand Theft Auto: Chinatown Wars a 2009-es üzleti évben (a Take2-nál ez 2008 november elsején kezdődik) várható, az üzleti jelentést kísérő konferencián Ben Feder Take2 nagyfőnök többször is utalt arra, hogy a GTA kapcsán "nagyon komoly" közös munkát folytatnak a Nintendo-val, és a Chinatown Wars "az első lépés" ebben a partneri viszonyban. GTA Wii? Valószínűleg.

Végül pedig: Bioshock 2. A folytatás készül, és az üzleti jelentés szerint a 2009-es üzleti évben mindenképpen megjelenik - ami azt jelenti, hogy 2009 október végéig a polcokra kerül.