Steam: a Mac támogatás az egyik legnagyobb esemény a Steam életében

Hamarosan elindul Mac-es cikksorozatunk amiben a platform játékokkal kapcsolatos tulajdonságait, lehetőségeit boncolgatjuk. De nem csak mi kívánunk ebbe az irányba nyitni, hanem a Valve is úgy gondolta, hogy érdemes létrehozni a Steam rendszert az Apple gépeire is. Ezt a vállalkozást az egyik legnagyobb eseménynek tartják a szolgáltatás életében. John Cook elmondása szerint már keményen dolgoznak a megvalósításon.

Árakról, pontos játéklistáról még nem lehet tudni, de az már biztos, hogy maga a kliens ingyenes lesz, mint ahogy PC-n is az. A Valve már nagyon sok kiadóval és fejlesztővel végez tárgyalásokat, hogy készítsék el játékaik Mac-es portját, vagyis ez a szolgáltatás önmagában növelni fogja a játékkínálatot, ami hatalmas előrelépés lehet a platform életében. A Valve játékok is hamarosan natívan fognak futni Macintosh gépeken, és a Portal 2 már egyszerre jelenik meg a két platformra.

A szolgáltatás a jövő hónapban érkezik, remélhetőleg addig még nálunk is itt lesz a tesztgép és be tudjuk vizsgálni közelebbről is.

Azóta történt

Előzmények