SolForge

Gondolom sokan ismerik a Magic: The Gathering gyűjtögetős kártyajátékot és a paklik dobozán található "A Richard Garfield Game" feliratot. Az úriember (aki egyébként matematikus és az USA 20. elnökének leszármazottja) sok sikeres és klasszikus kártya-, tábla- és videojáték tervezője, most újra visszatér a kezdetekhez, a gyűjtögetős kártyajátékhoz. Persze teszi mindezt modern, mai köntösben, azaz Kickstarter és a digitális disztribúció segítségével.

A készülő játék a SolForge nevet kapta és a Gary Games fejleszti (az ő nevükhöz Ascension: Chronicle of the Godslayer nevű iOS játék fűződik).

A SolForge egy teljesen új játék lesz, nem egy korábbi játék számítógépre készült mása, a készítők a DCG (Digital Collectible Game) nevet adták eme új játékstílusnak. Az alapoktól kezdve úgy tervezték, hogy kihasználja az online, digitális és mobil világ adta lehetőségeket, így lesznek online bajnokságok is az egyjátékos mód mellett.

A SolForge alapja a fejlődés, a kártyáink nem statikusak, hanem fejlődnek, változnak, pl. a sárkánytojásból idővel kifejlett sárkány lesz. Sajnos több információ a játékmenetről egyelőre nem áll rendelkezésre.

Természetesen egy fantasy játékhoz kötelező egy jól kitalált és illusztrált világ.

A program ingyenes lesz (f2p), azonban magukat a kártyákat meg kell venni, a tervek szerint olcsóbbak szeretnének lenni a jelenleg kapható kártyajátékoknál. A játékosok ezen felül persze csereberélhetnek is majd egymással, ennek a módja is még kidolgozás alatt áll.

A Kickstarter projekt keretében lehetőség van támogatni a fejlesztést, 5$-ért már garantált béta hozzáférés jár. A béta a tervek szerint 2013 elején kezdődik, PC-n és iOS-en.