Retro Studios egy Miyamoto által vezetett fejlesztésen dolgozik

A Retro Studios a Metroid játékok kapcsán lehetnek ismerősek, de legutóbb a Donky Kong Country szériát is briliáns módon hozták vissza a köztudatba. Jelenleg a Donkey Kong Country: Tropical Freeze-en dolgoznak, ami február 21-én jelenik meg Wii U-ra. De természetesen mellette már más játék is formálódik  a kezük alatt.

Legalábbis erre enged következtetni egy beszélgetés, amit az ONM magazin bonyolított le Michael Kelbaugh a Retro Studios vezetője és Kensuke Tanabe (Nintendo Software Planning & Development) közreműködésével. A két úriember természetesen egymás munkáját méltatták, és örömüket fejezték ki, hogy együtt dolgozhatnak. Számunkra ami érdekes lehet, hogy Tanabe arról beszélt, hogy a Retro Studios olyannyira a Nintendo család része, hogy valószínűleg a jövőben egy Miyamoto vezényletével fejlesztett játékon is dolgoznak majd.

Ez akár összevághat Miyamoto azon kijelentésével, miszerint a Retro készen áll arra, hogy egy Zelda játékot fejlesszen. Ez utóbbiról még 2012 végén beszélt a Zelda játékok atyja.

Azóta történt