Real Drifting bemutató (Android)

A Lada Drifting név alatt alighanem mindenkinek világos, hogy milyen játék fut, de azért írjuk le: egy driftelős játék, Ladákkal. A Profi-Soft Games magyar fejlesztőgárda gumiégető szimulátorát mi is kipróbáltuk, és most itt a folytatás, szakítva a Ladákkal, márkáit és helyszíneit globálisan kiterjesztve, úgyhogy a Real Driftinget is leteszteltük.

A Real Drifting a Profi-Soft Games új autós játéka
[+]

Stílusát tekintve a Profi-Soft Games játéka továbbra is 3D-s autós szimulátor, amelyben a cél a kerekek kipörgetésével jobbra-balra úsztatva autónk fenekét minél több pont összegyűjtése. Adott egy pálya és három perc, hogy addig füstöljük a kerekeket egy pályaelemekkel teleszórt aszfaltcsíkon, ameddig az idő le nem telik, csak arra kell vigyázni, hogy egy drifting során ne ütközzünk falnak vagy pályaelemnek, mert akkor az addig egybegyűjtött pont elvész. A három perc végén a pontszám játékpénzre váltható, amit többféle módon fel tudunk használni.


[+]

Egyfelől bővíthetjük járműparkunkat az alábbi verdák egyikével: Toyota AE86, BMW E30, E36, Ford Mustang 05 GT, Chevrolet SS, Mazda RX8, Honda S2000, Porsche 911 és Panarema. A járművek másfelől tuningolhatók, így minden lőerőt kipofozhatunk egy-egy modellből, továbbá vizuálisan is szájunk ízére formálhatjuk driftelős verdánkat, szóval bőven akad lehetőség a játékdollárok elszórására.

A Real Drifting grafikája fejlődött a Lada Driftinghez képest
[+]

Az irányítás visszatért a Lada Driftingből, amelyet a képernyő alján elhelyezett gáz, fék, jobbra és balra ikonokkal tudunk kezünkbe venni, de válthatunk készülékmegdöntős kormányzásra is. Szerintem a fizika továbbra is rendben van, bár életemben nem drifteltem még igazából, hogy szakértői véleményt megfogalmazhassak. Pályából ötféle akad (parkoló, Shanghai, Utah, Gymkhana és Trackwood), illetve mindegyikből választható nappali és ékszakai változat. Grafikailag persze a Real Drifting nem tudja felvenni a versenyt a nagy fejlesztőcégek komoly költségvetésű tételeivel, a Lada Driftinghez képest mindenesetre észrevehető a fejlődés. A későbbiekben további pályák és járgányok jöhetnek.

A Real Drifting járművei tuningolhatók
[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Real Driftingből létezik ingyenes változat egyetlen gyakorlópályával és fizetős kivitel 500 forintért, mind az öt helyszínnel. Egy-egy új helyszínt az előző teljesítésével lehet kiváltani, mondjuk 60 ezer pont elérésével Shanghaiban. Az ingyenes verzióban sajnos minden futam után elindult a készülékemen egy 15 másodperces reklámfilm, ami már túl sok volt a hirdetésekből, azok mindenesetre eltűnnek, ha a felhasználó kifizeti egy búzasör árát a Profi-Soft Games fejlesztőinek. Hiányosságként én a zenét tudnám fölhozni, illene pár ütős sláger a gumiégetős szeánszok mögé, persze itt nyilván licenszdíjakkal kell számolni, ami túlnőhet a magyar fejlesztőgárda anyagi keretein. A játék mindenesetre elstartolt, és bárki ingyenesen kipróbálhatja az alábbi linken, amennyiben 2.3-as vagy újabb Android rendszert futtató eszköze van.

Azóta történt

  • Absolute Drift bemutató (PC)

    Gyakorlatilag egyszemélyes kanadai fejlesztőcsapat első munkáját próbáltuk ki, ami egy feltűnően jó ötleten alapuló, egyszerű, de szerethető kis játék lett.