PSP Go! - közelebbről

Régóta szóbeszéd tárgya volt a PSP Go!, ilyen-olyan technikai adatok és képek szállingóztak róla net szerte, melyek egy része igaznak is bizonyult. Aztán még az E3 előtt kikerült néhány kép és információ, amik teljes mértékben fedték a valóságot. De nézzük mik is voltak ezek.

A PSP egy teljes újradizájnoláson ment keresztül, elvesztette az UMD meghajtót de kapott cserébe egy 16 gigás tárolót. Legszembetűnőbb változás mégis, hogy szétcsúsztathatóvá vált, ami jelentős méretbeli különbségeket okoz az előző verziókhoz képest. Az első PSP-vel szemben 45%-kal könnyebb és 56%-kal kisebb.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy a Go! belül is sokat fejlődött, erről szó nincs, nincsenek külön Go!-ra készülő játékok, mivel nem erősebb a gép mint elődei, mindössze külsőleg újult meg. A játékok is ugyanúgy elérhetőek lesznek UMD lemezeken is. Viszont az új masinára természetesen csak letölthető formában lesznek kaphatóak.

A gép egy időben debütál Amerikában és Európában is október elsején, ráadásul még a GT PSP is erre az időpontra van datálva. Az ára 249 euró lesz, ami annak tudatában igencsak bosszantó, hogy az amerikai vásárlók is ezzel az árral fognak találkozni csak éppen dollárban. Vagyis megint megkaptuk az egy az egyben történő váltást. Hurrá!

Azóta történt

Előzmények

  • Gran Turismo PSP - képeken

    Tegnap egy videót, ma néhány képet tudunk mutatni az októberben érkező PSP-s Gran Turismoról.

  • Gran Turismo PSP

    Tegnap lezajlott a Sony és a Nintendo konferencia is, előbbinél jóval több finomság volt, olyanok mint a most látható Gran Turismo PSP.

  • Az új PSP - képek,videó

    Igaznak bizonyultak a pletykák, valóban érkezik a szétcsúsztatható, UMD mentes PSP változat.

  • Kölcsönözz PSP játékokat

    Előfordulhat, hogy a közeljövőben PSP-s játékokat kölcsönözhetünk a Sony jóvoltából.