Diablo: Immortal - Pokoli fogadtatás?

Finoman szólva sem kapott pozitív visszajelzéseket a mobil eszközökre érkező játék, a Blizzard pedig csak olajat öntött a tűzre azzal, hogy törli a negatív hozzászólásokat.

Az idei BlizzCon több szempontból is emlékezetese marad sokak számára, hiszen a nyitónapon olyan remek leleplezést kaptunk, mint a Warcraft III: Reforge, vagy a World of Warcraft Classic megjelenésenek bejelentése. Sajnos azonban a Diablo rajongók nem azt kapták amire számítottak (Diablo folytatás, animációs széria, esetleg egy új kiegészítő), a Blizzard ugyanis bemutatta a Diablo: Immortalt, ami egy mobil eszközökre (Android, iOS) érkező játék lesz. Finoman szólva is meglepődött a közönség, valamint a videojátékos közösség nagy része is, ennek hozománya lett az, hogy a trailer alatt meglepően sokan fejezték ki csalódottságukat. (Akár hozzászólásban, akár dislike gombot nyomva). Természetesen hasonló esetek akadnak gamer körökben (Elég csak a CoD: Infinite Warfare-re vagy a közeljövőben bejelentett Command & Conquer: Rivals-re gondolni), itt azonban úgy tűnik, hogy a Blizzard nem a megfelelő módon kezeli a helyzetet. Történt ugyanis, hogy a cég elkezdte törölni a trailer alatti negatív hozzászólásokat, mellette pedig meglepő módon a dislike-ok száma is rohammód csökkenni kezdett. Eközben az indulatok forrnak a hivatalos fórumokon is, ahonnan valamiért szintén eltűnedeznek a hozzászólások, de ezzel a cég csak azt éri el, hogy még dühösebbek lesznek a rajongók.


Véletlenszerű időpontban készített felvétel a BlizzConról; ilyen sokakat érdekel a mobil játék

Időközben a Blizzard is kapcsolt, így Allen Adham és Wyatt Cheng is megerősítették, hogy két csapat dolgozik a Diablo szérián, az egyik a NetEase-el karöltve az Immortalon munkálkodnak, a másik pedig egy még be nem jelentett alkotáson dolgozik.

Ti mit gondoltok, hibás lépést követett el azzal a Blizzard, hogy csak a mobilos mellékágat jelentette be, valamint szerintetek jogos a népharag, ami az elmúlt napokban a cég irányába mutatkozott?

Azóta történt