nVidia GF100 (Fermi) Techdemó videó

Esti hírünkben ismét egy videót mutatnék be nektek. Az nVidia a legelső DirectX 11-et támogató videó kártyáját, a Fermi-t (Vagy G100-at) is kiállította a CES 2010-en. A kiállításon az nVidia saját DirectX 11-es techdemójával, a Supersonic Sled-del prezentálta a kártyát, mégpedig a "Thermaltake Element System" nevű konfigurációba építve.

A forrásoldalon úgy írták, hogy a kiállított konfiguráció három darab GF100-as VGA-t tartalmazott Triple SLI-be kötve, de a videón tisztán kivehető, amikor a riporter megkérdezi az nVidia illetékesét, hogy hány darab GF100-as kártyán fut a prezentáció, és ő azt mondja, hogy csak egyen. A demó erősen épít a PhysX használatára, minden objektum reagál az őt ért hatásokra, a legutolsó lerepülő csavart is beleértve. Szegény pilótát  pedig a legextrémebb módon dobálják a reá ható erők, ha másoknak nem is, szadistáknak tutira jó szórakozás lesz.

Megkerestem a másik felvételt is, ami egy másik szobában, az ún. "Box"-ban zajlott, ahol ténylegesen három darab GF100-at kötöttek össze Triple SLI-ben, és úgy mutatták be a demót. Sajnos ebből csak SD-s videót találtam. Íme:

A videók alapján ígéretesnek tűnik a GF100, de azért az ATI-nak a HD 5xxx-es szériával már jókora előnye van a DirectX 11 kihasználásában. Mindenesetre hamarosan elterjednek a DX11-es játékok, így ideje volt végre az nVidiá-nak is bemutatni egy ilyen kártyát. Reméljük, hogy ezzel fellendül az egyelőre csak lassan kibontakozóban lévő DirectX 11-támogatású játékok fejlesztésének az üteme is.

Azóta történt