nVidia GTX 480 vs. ATI Radeon HD 5870

Az nVidia bemutatta az új generációs Fermi (GF100) kódnevű GPU-ra épülő GeForce GTX 480 grafikuskártyájának a képességeit. Az új kártya teljes mértékben támogatja a DirectX 11 által nyújtott technológiákat, és - az nVidia állítása szerint - mindezt sokkal jobban végzi, mint a konkurens ATI Radeon HD 5870. Ennek prezentálására egy videót is készítettek.

Az alábbi videó egyenesen az nVidia főhadiszállásáról érkezett, melyben bemutatják nekünk a hamarosan megjelenő GeForce GTX 480 tesszellációs képességeit az Unigine által kiadott Heaven Benchmark-programban. Habár nem párhuzamosan futtatják egymás mellett a két kártyán a benchmark-ot, de az összehasonlító táblázat szerint (Felső kép) a tesszellációt erősen használó részeken az nVidia kártyája több, mint 10 FPS-el gyorsabb, míg máshol nagyjából megegyező teljesítményre képes, mint a HD 5870.

Mindazonáltal, amíg a játékfejlesztők nem használják ki számottevően a hardveresen gyorsított tesszellációt, addig az ATI Radeon HD 5870 fél éves kora ellenére is méltó vetélytársa lesz az nVidia új grafikuskártyájának.

A videó végén az nVidia új technológiáját, a 3D Vision Surround-ot is bemutatják két darab SLI-be kötött GTX 480-on működés közben, három monitorra kötve. Bár sokat nem látni belőle, de azért ígéretes a tudat, hogy a tehetősebb játékosok miket ki nem tudnak majd hozni az új nVidia kártyákból.

Azóta történt

Előzmények