Nem biztos, hogy importálhatjuk mentéseinket az új generációra

Nemrég írtuk meg, hogy a Battlefield 4 vásárlóinak lehetősége lesz generációt váltani, vagyis ha megvettük a PS3 és XBOX360 kiadást, akkor 10 dollárért lecserélhetjük azt PS4 és XBOX One változatra. Ehhez az akcióhoz időközben több más kiadó is csatlakozott, így a Call od Duty: Ghosts, Need For Speed: Rivals, FIFA 14, valamint az Assassin's Creed IV: Black Flag esetében is él ez a lehetőség.

Viszont most arra hívták fel a leendő, generációt váltó játékosok figyelmét, hogy az eljárás során nem biztos, hogy addig elért eredményeik, valamint mentett állásaik megmaradnak az új-generációs kiadásban is. Vagyis, amennyiben valaki PS3-ról PS4-re, vagy XBOX360-ról XBOX One-ra cseréli a fentebb említett játékok közül valamelyiket, az számítson arra, hogy esetleg mindent elölről kell kezdenie.

Természetesen lesznek kivételek, azt már most elmondták, hogy a multis eredmények nagy része importálásra kerül, többek között a Call of Duty: Ghosts és a FIFA 14 esetében. Mindenesetre azt ajánlják a váltást fontolgató játékosoknak, hogy ezt tartsák szem előtt vásárlás és csere esetén. A kiadók szerint főleg az egyszemélyes módot érinti a dolog, de nem árt ennek utánanézni.

Előzmények