Milliárdos háború: Modern Warfare 2 vs. Avatar

A legújabb sikerjáték, a Modern Warfare 2 nem mindennapi eladásokat produkálva jelenleg már egymilliárd dollárnyi bevételt hozott a fejlesztőinek. Bár az Avatar játékváltozata nem mondhatja magát ilyen szerencsésnek, de azért az ez alapjául szolgáló mozifilm szintén rekordokat döntöget, így hasonlóan eredményes bevétel tekintetében. A film jelenleg 1.37 milliárd dollárnál tart, ezért a Business Management oldala összehasonlította a két milliárdos produktum jellemzőit, melyből érdekes dolgok derülnek ki.

Ami igazán számít, az a profit, ami nagyjából egyforma, két dolog van, amiben nagy eltérések szerepelnek, az egyik az egységár ($7.20 vs. $59.99) (Az Avatar-t sokkal olcsóbban nézhették meg a nézők, viszont rengetegen vettek már rá jegyet), a másik pedig a  fejlesztési költség. Érdekes látni, hogy a Modern Warfare 2 fejlesztése mennyivel kevesebbe került, mint az Avatar-é ($50m vs. $230m). Viszont messze a legérdekesebb adat a reklámköltség mutatója. Ki gondolta volna, hogy a legnagyobb filmnek a Titanic óta, kevesebb volt a reklámköltsége, mint egy videójátéknak? ($150m vs. $200m)

Érdemes még egy pillantást vetni az alul felsorolt címekre is, amik világszerte hasonlóan nagy bevételt hoztak. A már említett Titanic eddig 1.8 milliárd dollárt jövedelmezett, de még ez is elmarad a Guitar Hero III 2 milliárd dollárjától, nem is beszélve az abszolút csúcstartó World of Warcraft-ról, ami nem kevesebb, mint 100 millió dollárt hoz a Blizzard-nak HAVONTA! Elképesztő adatok ezek, jó lenne most ott részvényesnek lenni. :)

Azóta történt

Előzmények