Microsoft: bíztató évkezdet

A Microsoft számára június végén lezárult 2008-as üzleti évben először fordult elő az Xbox elindítása óta, hogy a cég szórakoztatóipari részlege nyereséget termelt, így minden bizonnyal a mostani esztendőre vonatkozóan sem kisebbek a tervek a redmondiaknál.

Csökkent a bevétel, de nőtt a nyereség

A friss adatok alapján pedig azt lehet mondani, hogy eddig jól mennek a dolgok: az első üzleti negyedév (július 1 - szeptember 30.) végén az említett divízió 1,81 milliárd dollár bevételt, és összességében 178 millió dollár nyereséget könyvelhetett. Előbbi némileg kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, ami leginkább a tavalyi grandiózus Halo 3 premiernek tudható be, a profit terén azonban javulás tapasztalható.

A vizsgált időszakban 2,2 millió Xbox 360 szállított le a boltokba a Microsoft (20 százalékkal többet, mint tavaly), így az összes eladások tekintetében 22,5 milliónál jár a konzol. Az egy gépre jutó eladott szoftverek száma az Egyesült Államokban rendkívül magas: a ráta immáron 8,1-nél tart, míg az Xbox Live felhasználók száma világszinten átlépte a 14 milliót.

>> MICROSOFT ED&D, 2009 Q1 (7/01 - 9/30)

- 1,81 milliárd dollár bevétel (-6%)
- 178 milliárd dollár nyereség (+7%)
- 2,2 millió leszállított Xbox 360 (+20%)


A következő napokban természetesen a Sony és a Nintendo beszámolóját is meg fogjuk vizsgálni.

Azóta történt