Mi lehet vajon az Xbox neXt?

Az elmúlt hetekben egy érdekes dolog tart lázban egyes játékosokat, hiszen sokan meg vannak győződve arről, hogy valóban érkezik a Sony felfrissített PlayStation 4 konzolja, azonban hivatalos bejelentést egyelőre nem kaptunk. Természetesen elkezdődtek a találgatások az Xbox részéről is, azonban Phil Spencer szerint nem kell hasonlóra számítani. Ettől azonban még érdekesebb lett a helyzet, mivel szemfüles emberek David Gardner LinkedIn oldalán megtalálták az alábbi bejegyzést.

A 2006 óta a Microsoftnál dolgozó szakember adatlapján az Xbox 360, és Xbox One mellett feltűnt egy bizonyos Xbox neXt is. Egyelőre nem tudjuk, hogy egy újgenerációs gépen dolgozik-e, esetleg a mostani One kap majd egy új kiadást, de akár az is lehet hogy, hamis bejegyzésről van szó, bár annyira nem lennék ebben biztosak.

Időközben az IGN-nek azt nyilatkozta a Microsoft, hogy a neXt csak egy belsős csapat kódneve volt, akik az Xbox One debütálásán dolgoztak, és nem egy új gépról van szó. Mindenki döntse el magában, hogy ezt elhiszi-e, hiszen MS korábban is nyilatkozott már olyat, amelyről később kiderült, hogy nem igaz. (Kinect mentes One pl.)

Előzmények

  • Az új Xbox One élmény

    A Microsoft konzoljának kezelőfelülete radikális változáson esett át a közelmúltban, most ezeket tekintjük át, és arról is szólt ejtünk, hogy mire számíthatunk a jövőben.

  • Xbox Live bemutató

    Tizenkét éve már, hogy szinte szünet nélkül üzemel az Xbox Live, és 50 millió játékosnak nyújt napi szórakozást. Áttekintjük, mit kínál a szolgáltatás Xbox One konzolon.