Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain - Bejelentés, trailer

UPDATE: Amennyiben a teljes GDC anyagra kíváncsiak vagytok úgy azt itt nézhetitek meg.

Közép európai idő szerint este 7 órakor lehullt a lepel Kojima következő Metal Gear Solid játékáról. Az utóbbi időben ugye két játékról beszéltek a játékosok, melyek úgy ahogy kapcsolódtak egymáshoz. Mint a GDC-n kiderült a Ground Zero és a Phantom Pain egy és ugyanaz a játék, vagyis nem más, mint a Metal Gear Solid 5.

Közben természetesen az is kiderült, hogy a Ground Zero egyfajta prológusként lesz majd felfogható. A történet szerint Snake egy furcsa és titokzatos kórházban tér magához, méghozzá 9 évnyi kóma után és rádöbben, hogy minden képességét elvesztette. Sokkal többet jelenleg nem tudunk a történetről, de ez pont megadja a keretét az egész játéknak majd. Kojima szerint a FOX Engine segítségével próbálnak a fotórealisztikusság útjára lépni és erre meg is van minden esélyük. Magán az előadáson kaptunk egy új trailert, illetve egy gameplay videót is, melyet a továbbiakban ti is megnézhettek.

Megjelenési időpontot még nem kaptunk, célplatformként a trailer végén a Playstation 3-at és az Xbox 360-at láthatjuk, viszont Kojima bevallása szerint a bemutató egy PC-n futott. Ez természetesen nem jelenti azt hogy PC-re is jön a játék, de akármi lehetéséges. Főleg Kojima-éknál.

Az előzetest megnézve többeknek feltűnhet, hogy egy új, de nagyon is ismert hang is feltűnik, Kiefer Sutherlandé.

Azóta történt

Előzmények