Még ebben a hónapban megjelenik a Vaják - Viharidő

A Tó Úrnője című Vaják könyvet a tavalyi évben kapták meg a magyar olvasók, a folytatás érkezése pedig végre egyre közelebb van. A PlayOn nem sokkal ezelőtt bejelentette, hogy a Vaják - Viharidő még ebbe a hónapban, pontosabban május 15-től lesz beszerezhető a könyvesboltokban, valamint digitális formátumban is.


[+]

„Minden bonyodalom azzal kezdődik, hogy Ríviai Geralt kardjainak rejtélyes módon lába kél. Ezt követi egy démonidéző rejtélye, egy furcsa hajóút és egy meglehetősen fordulatos királyi esküvő. A régi barát, Kökörcsin szokás szerint most is Geralt „segítségére siet”, akár akarja a vaják, akár nem. Felbukkan egy varázslónő is, aki megpróbálja irányítani Geraltot, szokás szerint. És ismét akadnak olyanok, akik a vaják útjába állnak, szokás szerint.”

Ez a kötet Sapkowski utolsó regénye a Vaják-világban, és a sagához csak könnyű szállal kapcsolódik, de a szerző nem okoz csalódást: ismét egyszerre szembesülünk népek sorsával és az egyes ember drámájával, de mindezt ismét olyan gazdag képzeletvilággal ötvözve és olyan humorral tálalva, ami letehetetlenné teszi a kötetet.