Mass Effect 3: XBOX-on nem támogatott a felhőben lévő ME2 mentések importálása

Azok az XBOX360 játékosok, akik Mass Effect 2 mentéseiket a felhőben tárolták, problémákkal szembesülnek, ha megpróbálják azokat importálni a hamarosan megjelenő harmadik epizódba. Ugyanis a Mass Effect 3 ezen kiadása nem támogatja a felhőben tárolt ME2 mentések importálását.

Ez főleg abban az esetben áll fenn, amikor a felhő segítségével másik XBOX360 rendszerre juttattuk át a Mass Effect 2 mentéseit, vagy feltöltöttük őket a felhőbe és nem a HDD-re mentettük adatainkat.

Amennyiben egy másik konzolra vittük mentéseinket memóriakártya vagy egyéb lehetőség segítségével, akkor valószínűleg nem lesz problémánk az eredeti gépbe történő visszahelyezést követően. Viszont ha erre a felhőt használtuk, már gondban vagyunk.

A BioWare egy közleményben ismertette a probléma megoldását, melyben részletezik a különféle eseteknél alkalmazandó eljárások menetét: vissza kell juttatnunk Mass Effect 2 mentéseinket azon XBOX360 konzol merevlemezére, amelyiken végigvittük a játékot.

  1. Amennyiben a HDD-ről átmásoltuk mentéseinket a felhőbe, akkor csak szimplán vissza kell azokat tennünk eredeti helyükre, azaz a konzolunk merevlemezére.
  2. Ha egy másik XBOX360-ra vittük át azokat felhő segítségével, akkor annak a konzolnak a merevlemezére kell azokat visszatennünk, ahol eredetileg játszottunk a ME2-vel.
  3. Amennyiben rendelkezésünkre áll memóriakártya, USB pendrive vagy egy HDD adatkábel, akkor egyszerűen át tudjuk másolni a kimentett állásainkat egy új XBOX360 konzolra. Ha nem az eredeti gépen akarjuk importálni a mentést, ez az egy biztos lehetőségünk van.

Jelenleg egy olyan lehetőség van, aminek fennállásakor lehetetlen lesz importálnunk mentéseinket a Mass Effect 3-ba: amennyiben a játékállásainkat feltöltöttük a felhőbe, viszont az eredeti XBOX360 konzol már nem áll rendelkezésünkre, hogy arra visszatöltsük őket.

Ebben az esetben sajnos kénytelenek leszünk mentések nélkül végigjátszani a harmadik részt. Hacsak nem kérünk el mentéseket egy ismerőstől, akinek XBOX360 konzoljáról a 3. pont szerint átmásolhatjuk kimentett adatait a mi gépünkre.

Azóta történt

Előzmények