Mass Effect 3: Virtuális túra és románc kérdések

Az IGN oldal munkatársai egy virtuális túra keretén belül mutatják be nekünk a Mass Effect 3 játékban szereplő, felújított Normandia űrhajót. Mivel ezúttal a Begyűjtőknél sokkal veszedelmesebb ellenféllel állunk szemben, így a Szövetség továbbfejlesztette Shepard hajóját, hogy a módosításoknak köszönhetően sikeresebben szállhassunk szembe velük.

Az új űrhajón tett séta mellett egy másik, ide kapcsolódó hír is napvilágot látott, mely szerint a BioWare nem fogja a játékosokat olyan irányba terelni románc tekintetében, amit ők nem akarnak. Vagyis a Mass Effect 3-ban immár lehetőségünk lesz homoszexuális románc kialakítására férfi karakter esetében is, valamint teljes értékű leszbikus kapcsolatba is kerülhetünk női csapattársainkkal, amennyiben FemShep mellett döntünk.

Akik figyelemmel követték az eddigi Mass Effect részekkel kapcsolatos híreket, azok emlékezhetnek rá, hogy az első részből kivették Shepard románcát Kaidan Alenko-val, viszont a "leszbikus" szálat meghagyták, azaz FemShep elcsábíthatta Liarát is. Persze egy szűznemzéssel szaporodó faj esetében ez nem számít teljesen annak, de végül is mindegy.

A Kotaku oldal beszámolója szerint máris többen tiltakoznak az efféle kapcsolat ellen, főleg mivel a Dragon Age és Mass Effect játékok a BioWare húzócímei, így nagy nyilvánosságot kapnak. Márpedig a DA2-ben is elég nyíltan szerepelt a férfiak közötti szexuális vonzalom kifejezése (Emlékszem, például én is alig tudtam magamról lekoptatni Anderst, nyomult rám keményen).

A negatív sajtóvisszhang ellenére a BioWare társalapítója, Ray Muzyka egy interjú során elárulta, hogy nem politikai indíttatásból tették vissza ezt a lehetőséget, hanem mert a játékosok több választási lehetőséget szerettek volna. Ők csak megadják nekik, amit akarnak.

Elmondása szerint a BioWare pusztán szeretné megadni a játékosok számára azt a lehetőséget, hogy olyan módon játszhassanak a Mass Effect 3-mal, ahogyan ők szeretnének. Hozzátette még azt is, hogy nem érti egyesek számára ez miért jelent akkora problémát, hiszen ha már betették a játékba a csapattársakkal való flörtölés lehetőségét, akkor természetes, hogy az összes választási irányt benne hagyják, hiszen az szórakoztató is lehet.

Aki kíváncsi a teljes magyarázatra és okfejtésre, az mindent megtalál a forrásoldalon. A Mass Effect 3 megjelenése március 6-án várható Amerikában, Európába pedig pár nappal később, március 9-én válik elérhetővé, PC, PS3 és XBOX360 platformokra.

Azóta történt

Előzmények