LucasArts: leállnak a belsős fejlesztések?

LucasArts-hoz

közel álló források szerint az őszre ígért Star Wars: The Force Unleashed megjelenését követően leállhatnak a belsős fejlesztési munkálatok a cégen belül, a projekteket pedig külsős csapatoknak adják át, melynek értelmében újabb leépítések várhatók.

Meg nem erősített információk szerint az érintettek száma 100 fő körül lehet, hasonlóképp a napokban lapátra tett munkaerő számához, akiknek a Lego Indiana Jones befejeztével kellett távozniuk.

A Force Unleashed a LucasArts első belsős fejlesztésű produktumaként kezelendő a 2005-ben megjelent Star Wars: Republic Commando óta, a cégnél tehát az elmúlt esztendőkben sem vitték túlzásba belsős tételekkel. Igaz a Force Unleashed esetében sem teljes mértékben indokolt a belsős jelző, hiszen amíg az Xbox360-as és PS3-as verziókat valóban a LucasArts-nál fejlesztik, addig a PS2, Wii és PSP kiadások a Krome Studios-nál készülnek, az n-Space pedig az NDS-es megjelenésen dolgozik.

A LucasArts-nál a jelek szerint tehát kizárólag az gazdaságosabbnak vélt outsourcinggal képzelik el a jövőt, ezt támasztják alá a szombati pletykák is (ezek szerint javában készül a Battlefront 3 (a Free Radical Design-nál), a BioWare a KOTOR 3-on dolgozik - ez pedig MMO lesz; készül egy új LEGO Indiana Jones, és egy "normál" Jones játék is), valamint az elmúlt esztendőkben bevett gyakorlat (TT Games - LEGO Star Wars, LEGO Indiana Jones, Day 1 - Fracture, BioWare - Star Wars: Knights of the Old Republic, Pandemic - Star Wars: Battlefront).