Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch

A Nintendo Switch újabb mérföldkőhöz ért, ugyanis a nemrég véget ért pénzügyi év, vagyis az előző hónap végéig összesen 34,74 millió konzolt szállítottak le.

Az aktuális pénzügyi esztendő egyébként nem alakult teljesen a várakozásoknak megfelelően, hiszen a korábbi 20 milliós tervezett eladást később 17 millióra csökkentették, ugyanakkor ezt sem sikerült hozni, de csak nagyon kevéssel maradtak el a végleges eredmények, hiszen 16,95 millió gép így is leszállításra került.

A szoftverek is jól mennek, de ezen a területen erős volt az összes Nintendo konzol. A Super Smash Bros. Ultimate és Pokemon: Let's Go rendre 13,81 és 10,63 millió példányban került a felhasználókhoz, illetve a vállalat kiemelte, hogy már 23 címük lépte át az egymilliós mérföldkövet az eladások tekintetében.

A Nintendo Switch a fenti eredmények tükrében lehagyta a Nintendo 64 egész életciklusára vonatkozó eladásait, és a következő célpont az SNES beérése, amihez nagyjából 15 millió gép eladása kellene. Tekintve, hogy a japán cég a következő pénzügyi esztendőre 18 millió leszállított gépet tervez, az SNES-t egy éven belül befogják.