Legend of Grimrock 2 - új képek

Jó pár hónap eltelt már azóta, hogy bejelentésre került a Legend of Grimrock 2, de eddig nagyon kevés információ volt ismert a finn Almust Human 2012-es indie sikerének folytatásáról. Ma azonban szerencsére megtört a játék és maguk a játék készítői tettek ki az oldalukra egy hosszabb blogbejegyzést, melyben több új információ is található.

A LoG 2 története Nex szigetén játszódik majd, mely egy elhagyatott helyen, a civilizációtól messze található. Az első rész során végig zárt helyszíneken kalandoztunk, szerencsére a folytatás már kimerészkedik a szabad ég alá.

A folytatás során újra egy 4 fős csapatot irányíthatunk majd, az ellenfeleink a készítők ígérete szerint jóval okosabbak lesznek, mint az első részben. Átdolgozásra kerül a képességek rendszere, a tárgyrendszer, a varázslatok használata és bájitalok főzésének módja.

Alaposan átdolgozzák a karakterek közül a mágust, az első részben szinte kötelező volt specializálódni valamely irányba és ezáltal nagyon sok varázslatot nem tudtunk használni, ezt a fajta megszorítást szeretnék a fejlesztők elkerülni a folytatás során. Ezen túl persze lesznek még új fajta ellenfelek, nappal-éjjel rendszer és egy új, egyelőre nem bejelentett karakterosztály is.

Azóta történt