Kiszivárgott a Halo 4, a Microsoft nyomozást indított a tettesek ellen

Kiszivárgott a Halo 4 című XBOX360-exkluzív játék néhány példánya, a róluk készült képek ellepték a világhálót, valamint több játékos online profiljában is nyomokra bukkantak, miszerint hetekkel a november 6-án esedékes megjelenés előtt már futtatták konzoljukon a Halo 4-et. A Microsoft nagy erőkkel nyomozást indított a tettesek után, azokat a játékosokat pedig, akiknél bármilyen arra utaló jelet találnak, hogy megjelenés előtt játszottak a Halo 4-el, véglegesen kitiltják az XBOX Live rendszeréből.

Az Examiner nevű oldalon pedig beszámolnak arról, hogy a YouTube-on szintén egymás után bukkannak fel játékmenet videók, melyeket a kikerült példányok használói készítettek. A Halo sorozat valamennyi epizódjával így járt eddig a Microsoft. A Halo 2 és 3, valamint az ODST és a Halo: Reach is megjelenés előtt illetéktelenek kezébe került.

A Halo 4 című játék hivatalosan november 6-án jelenik meg, kizárólag XBOX360-ra. Addig is a játékosok számára azt ajánlják, óvatosan böngésszenek a fórumokon és/vagy videómegosztó portálokon, nehogy spoilerekbe fussanak a kikerült példányokat illetéktelenül használók miatt.

Azóta történt

Előzmények