Kis mértékben ugyan, de drágul a Game Pass előfizetés

Augusztus első napjától az Xbox Series X is magasabb árcédulát fog kapni a legtöbb európai országban, így vélhetőleg nálunk is.

Több mint négy éve indult el a Microsoft szolgáltatása az Xbox Game Pass, amelynek lényege, hogy 4190 Ft-os havidíj kifizetése után már több mint 200 játék teljes kiadásához férünk hozzá Xbox One és Xbox Series X/S konzolon, illetve több mint 200-hoz PC-n (Utóbbinál már jó ideje elérhető a külön rendszer). A szolgáltatás díja hosszú ideje nem változott, azonban úgy tűnik, hogy a korábban belengetett emelést már nem tudja tovább halasztani a Microsoft. Ennek következményeként a minap megtudtuk, hogy július 6-tól emelkedik a Game Pass Ultimate ára, amely jövő hónaptól már 4790 Ft lesz havonta. A Game Pass for Console ára 3000-ről 3190 Ft-ra módosul, míg a PC Game Pass ára nem változik (Marad 3000 Ft/hó)

A fentiek mellé azt is megtudtuk, hogy a cégóriás a legtöbb európai piacon megemeli az Xbox Series X árát is, amely augusztus 1-től már 549,99 euróba kerül majd. Egyelőre hivatalos visszajelzést nem kaptunk arról, hogy Magyarországot is érinti-e a változtatás, de vélhetőleg kis hazánkba is drágul a konzol.