Kingdoms of Amalur: Reckoning - Első gameplay videó és képek

Tavaly már beszámoltunk nektek a 38 Studios által fejlesztett, ígéretesnek tűnő fantasy RPG játékról. A Kingdoms of Amalur készítésében olyan, a szerepjátékosok számára biztosan nem ismeretlen hírességek vesznek részt, mint Ken Rolston, Todd McFarlane és R.A. Salvatore.

A Kingdoms of Amalur: Reckoning egy epikus, nyitott világú, szigorúan egyszemélyes RPG játék lesz. A sztori Amalur földjén játszódik, amit R.A. Salvatore álmodott meg és dolgozott ki. A mintegy 100,000 esztendőt magába foglaló világ legnagyobb újítása kétségtelenül az, hogy a különféle eredettörténetek itt az egész játékra ki lesznek terjesztve, és sorsnak vagy végzetnek fogják őket titulálni.

Mit is jelent ez pontosan? Nos, aki játszott már a Dragon Age: Origins-szel, az tudhatja, hogy a választott karaktertől függően másképpen kezdődött a játék története. A Kingdoms of Amalur esetében a választott karakterünk faja és kasztja az egész játékot befolyásolja majd, azaz elméletileg teljesen más sztorit fogunk átélni egy emberi varázslóval, mint egy törpe harcossal, vagy éppen egy tünde íjásszal.

Azonban ez még nem elég, ugyanis a végzetünkre nem csak a választott fajunknak és kasztunknak, de az Amalur világában történt eseményeknek is kihatásai vannak! Kétségtelenül nem aprózzák el a srácok, azonban ekkora szaktekintélyek segítségével biztosan sikerül maradandót alkotniuk.

R.A. Salvatore ugyebár a történetért felel, a karakterek és művészi munkák Todd McFarlane nevéhez fűződnek, míg a játék dizájnere az a Ken Rolston, aki többek között a Morrowind és Oblivion című Elder Srolls játékok ilyetén munkálatait is végezte. És ha már a hírességeknél tartunk, a játékot egy háromszoros világbajnok baseballjátékos, Curt Schilling támogatja.

Az új információk mellé egy videót is kaptunk, ami amellett, hogy nagyon látványos jeleneteket mutat be a játékból, sajnos egy rossz hírrel is szolgál a végén. Eddig ugyanis reménykedhettünk benne, hogy a Kingdoms of Amalur: Reckoning című RPG játék még az idén megjelenik, azonban a videó végén lévő 2012-es évszám nem ezt sugallja. Tehát a jövő évben lesz esedékes csak a megjelenés, ám addig a Skyrim biztosan nyújt elegendő elfoglaltságot az RPG rajongók számára.

A képeket eredeti méretükben megtekinthetitek itt: Kingdoms of Amalur: Reckoning képek.

Azóta történt