Kinect TV-be építve?

Elég merész pletyka kapott szárnyra, ami arról szól, hogy a Microsoft eltökélt szándéka, hogy a Kinect az Xbox360 nélküli önálló életre kelljen, és TV-kbe építve azok irányítását segítse.

A The Daily jelentsée szerint konkrétan a Microsoft azt szeretné, ha a Kinect annyi nappaliban lenne jelen amennyiben csak lehetséges. További merész információ, hogy ennek érdekében például már a Sony-val is tárgyalnak, ami ha sikeres lesz egy igazán furcsa helyzetet teremt.

ÉS a mellett, hogy ezzel a TV irányítását könnyítik meg, azt is rebesgetik, hogy a Win8-cal kommunikálva hálózati elérést is lehetővé tesz, ami plusz remek dolgokat tesz lehetővé. Állítólag ezzel az Apple TV és Google TV konkurenciáját próbálják megteremteni.

Csak halkan tesszük hozzá, hogy korábban ugye arról is szólt a pletyka, hogy a Win8 Xbox Live támogatást kap, és nem mellékesen valamilyen formában akár Xbox360 játékok futtatását is lehetővé teszi. Ha pedig ez így lesz és a fenti pletyka is igaz akkor a Microsoft egy elég kellemes házi szórakoztató rendszert épít ki, ami komoly potenciállal rendelkezik.

Azóta történt