Két klasszikus JRPG visszatérését jelentette be a Square Enix

A Legend of Mana és a SaGa Frontier Remastered a régi és új játékosokat is érdekelheti.

A Square Enix bejelentette, hogy idén visszatér két közkedvelt PlayStation JRPG klasszikus a Legend of Mana és a SaGa Frontier Remastered személyében. A játékosok átélhetik régi kedvenceik felújított változatait egy sor új frissítéssel, köztük optimalizált látvánnyal és játékmenettel, amit az újoncok és veteránok egyaránt értékelni fognak.


Az európai játékosok első alkalommal merülhetnek el a Mana-sorozat negyedik játéka, a Legend of Mana kalandjaiban 2021. június 24-től. A főhős szerepét magukra öltve az álmukban látott rejtélyes Mana Tree megtalálására indulnak, hogy aztán egy üres világtérképen találják magukat. Kalandjaik során különleges ereklyéket szereznek, amiket a térképen elhelyezve visszahozhatják az életbe a városokat és dungeonokat a Land Creation-rendszerrel. A játékosok különböző módokot teljesíthetik a történetet attól függően milyen döntéseket hoznak, ami egy jóval személyesebb és egyedibb játékélményt eredményez.

A Legend of Mana felújított látványvilággal, átdolgozott zenékkel és a nyugaton első alkalommal elérhető „Ring Ring Land” minijátékkal érkezik. Utazásaik során a játékosok színes karakterek egész sorával találkozhatnak, félelmetes szörnyekkel ütközhetnek meg a valós idejű összecsapásokban, és felfedezhetik Fa’Diel hatalmas világát, miközben átélik a Legend of Mana időtlen történetét.

A SaGa Project részeként a Square Enix már kiadta nyugaton a Romancing SaGa 3, SaGa SCARLET GRACE: AMBITIONS és Romancing SaGa Re:univerSejátékokat, amiket a SaGa Frontier Remastered fog követni 2021. április 15-én Nintendo Switch-en, PlayStation 4-en és PC-n, valamint iOS és Android készülékeken. A játék feljavított, modern platformokra optimalizált grafikával, sosem látott módon kelti életre a karaktereket.

A játékosok a nyolc hős egyikeként élhetik át ezt a szerepjáték kalandot a Free-Form Scenario-rendszerrel. A karakterek mindegyike sajátos történetszállal és célokkal rendelkezik, akikkel más-más módon fedezhető fel a „The Religions” néven ismert sci-fi fantasy univerzum, tele egyedi világokkal, technológiákkal és varázslatokkal. A felújítás az eredeti alkotásra építve továbbá korábban kivágott tartalmakat is bemutat, mint Fuse főszcenáriója és számos a közönség kedvenc Asellushoz kapcsolódó új esemény.

Azóta történt

  • SaGa Frontier Remastered teszt

    A SaGa sorozat fiatalkorában egy volt Japán angolul szinte sosem látott, éppen ezért sokak által áhított szerepjáték-sorozatainak. Most egy 1997-es epizód jelent meg felújítva.