2019. július 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Készülőben a Vakondok dokumentumfilm sorozat negyedik része

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GAMEPOD.hu

Az új epizód a magyar számítógépes játékok fejlesztésének hőskorát mutatja majd be, ebből érkezett most meg az első werkfilm.

Idén év végén folytatódik a Vakondok című dokumentumfilm sorozat, amelynek új része a hazai játékfejlesztésről fog majd szólni. A vasfüggönynek köszönhető elszigeteltség ellenére Magyarországon a nyolcvanas-kilencvenes években rendkívül színvonalas számítógépjáték-fejlesztések folytak. A 80-as évek közepén Nagy Britannia és Magyarország volt a két első számú komputerjáték-előállító a világon. Olyan kiadók adták ki a magyar játékokat, mint például a Commodore, Virgin, Activision.

Az év végén érkező Vakondok 4 premierjéig minden héten kikerül egy újabb werk videó a film gyártásáról, amiben egy-egy újabb szereplő kilétére derül fény.Az első ilyenben Kiss Donát, a Novotrade egykori stúdióvezetője látható, aki arról is mesél majd a filmben, hogy érték el, hogy a magyarok a 80-as években Nintendo-ra is tudjanak fejleszteni, miközben ez akkor még csak pár, főleg japán fejlesztő cég kiváltsága volt az egész világon.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.