2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » PC rovat / Egyéb rovat

Így készült a Vakondok 4 - Fodor Tamás

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Vakondok

Ismét egy új werkfilmet láthatunk a készülő remekműből, ezúttal az Digital Reality egyik alapítója beszél egy kicsit.

Hirdetés

A 90-es évek elején a Csoki klubban összeismerkedett néhány középiskolás srác, akik eldöntötték, hogy játékfejlesztésébe kezdenek. Első játékukat hosszú évekig fejlesztették egyikük szüleinek pincéjében, majd 1994-ben a fejlesztést siker koronázta, és a játék meg is jelent Reunion néven az angol Grandslam Entertainment kiadásában. Az addig még Amnesty Design néven futó csapat ezután megalapította hivatalos cégét, melyet Digital Reality-nek neveztek el.

Következő űrstratégia játékuk az Imperium Galactica nevet viselte, mely 1997-ben jelent meg, és akkora siker lett, hogy a játékot kiadó amerikai GT Interactive egyből meg is rendelte a második részét. Az Imperium Galactica II-t sokan a máig valaha készült legjobb magyar játéknak tartják. 1999 karácsonyakor, a megjelenés után, akkora volt rá itthon a kereslet, hogy hamar hiány alakult ki a boltokban a játékból.

A werk videóból az is kiderül, hogy Fodor Tamás szerint melyik fejlesztésük lehetett volna a legnagyobb sikerük, ha befejezhették volna.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.