Jack Thompsont 10 évre felfüggesztik

Jön az eltiltás?

Eltiltás, bibiliai idézetek, szitkozódások és sértődött távozás, a Florida Bar Jack Thompson ügyében tartott meghallgatást.

A floridai ügyvédek munkáját felügyelő és szabályozó Florida Bar Jack Thompson praxisának felfüggesztését javasolta a legfelsőbb bíróságnak, méghozzá tíz éves időtartamra. A vizsgálat az érintett bíróságon tanúsított elfogadhatatlan magatartása miatt indult, s a jelek szerint Thompson számára szomorú véget érhet.

Az erőszakos videójátékok ellen kampányoló ügyvéd a meghallgatás során egy 4500 szó terjedelmű iratot nyújtott be, melyben az ügyet vizsgáló bíró képességeit kérdőjelezi meg, továbbá azzal is megfenyegeti, hogy eltávolítattja hivatalából az elkövetkezendő hetekben. A Florida Bar is megkapta a magáét, Thompson fasisztának nevezi a szervezetet irányító személyeket. A 14 oldalas dokumentumban elhangzottak szerint az elnöki címért versengő Hillary Clinton és Barack Obama már felismerte a rand Theft Auto játékok veszélyét, de bibliai idézeteket sem nélkülöz Thompson műve.

Az irat benyújtása után Thompson elhagyta a tárgyalótermet, mondván a bírónak nincs felhatalmazása, hogy az ügyének meghallgatásán részt vegyen. A magánakció senkit sem hatott meg különösebben, a tárgyalás nélküle folytatódott, majd megszületett a döntés, melynek értelmében 10 évre tilthatják el Thompsont ügyvédi munkájától. A floridai legfelsőbb bíróság szeptember másodikán dönt majd az ügyben.