Ingyenessé válik a Tera Online

Az En Masse Entertainment és a Gameforge hivatalosan is bejelentette, hogy a Bluehole Studios által fejlesztett Tera Online című MMORPG játék februártól világszerte ingyenesen játszhatóvá válik, méghozzá komolyabb megkötések és korlátozások nélkül. Az újításokról és változásokról az alábbi videóban beszélnek a készítők:

A Tera: Rising címre váltó programnak februártól négy különféle rangú játékosa lesz, annak függvényében, hogy milyen fizetési módszert választanak maguknak. Ezek régiók szerint az alábbiak szerint oszlanak el:

Észak-Amerikai régió:

  • Standard: Akik egy centet sem akarnak fizetni a játékért, azok is élvezhetik annak teljes tartalmát, beleértve a fajokat, kasztokat, területeket és PvP lehetőségeket. Megszorítások csak a tárhelyekben és a létrehozható karakterek számában lesznek.
  • Founder: Akik rendelkeznek érvényes előfizetéssel, viszont az F2P bevezetése után nem akarják tovább fizetni a havidíjat, azok megtarthatják eddig megszerzett tárhelyeiket és bővíthetnek pénzért maximumig.
  • Elite User: Akik úgy döntenek, megéri számukra továbbra is fizetni a havidíjat, különféle kényelmi szolgáltatásokban fognak részesedni. Ilyenek például az instance-ok "újrajátszhatósági idejének" felezése, vagy a Daily Quest-ek duplázása és egyebek.

Európai régió:

  • Free User: Ingyenes felhasználók (Lásd fentebb a Standard-nél).
  • Veteran User: Akik korábban megvásárolták a játékot, de nem akarnak tovább havidíjat fizetni, azok megtarthatják megvásárolt karakterhelyet és egyéb tárhelyeiket. A játékon belül egyéni rangot is kapnak, ők lesznek a veteránok.
  • Founder User (Tera Club): Akik megvásárolják a programot, előfizetés nélkül megkapják a támogató státuszt, melynek keretében a maximálisan elérhető szolgáltatásban részesülnek (8 karakterhely, "Founder" titulus, 288 Bank tárhely, exkluzív Mount, stb.

A rangonként elérhető szolgáltatások teljes listáját megtekinthetitek az alábbi oldalon. Akik jelenleg is rendelkeznek előfizetéssel, azok automatikusan megkapják a TERA Club tagságot (Azokkal együtt persze, akik Elite vagy Founder tagságot vásárolnak), ami számtalan előnnyel kecsegtet, mint például exkluzív hátas és megnövelt tapasztalati pontok.

A fizetési rendszerek változásán kívül egy "Cash Shop" is bekerül majd a játékba, ahol valódi pénzért vásárolhatunk különféle kozmetikai felszereléseket.