Hirdetés

2018. június 21., csütörtök

Gyorskeresés

Így készült a Vakondok 4 - Mérő László

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GAMEPOD.hu

Továbbra is készül a 4. Vakondok dokumentumfilm, amely a magyar számítógépes játékok fejlesztésének hőskorát mutatja majd be, ebből érkezett most meg egy újabb werkfilm.

Mérő László matematikusként végzett az ELTE-n, majd megszerezte a műszaki tudományok kandidátusa fokozatot is. A SZTAKI-ban kezdett dolgozni, ahol képfeldolgozással és mesterséges intelligencia kutatással foglalkozott. 1984-től 2005-ig az ELTE-n oktatott matematikát, pszichológiát, játékelméletet. 2000-ben habilitált a pszichológia tudományágban. Az elsők között kezdett Magyarországon számítástechnikai alapon működő logikai játékok fejlesztésébe, és az elsők között fejlesztett itthon játékot Commodore 64-re is. Ez volt a Buffalo Roundup, amit három társával együtt készített. 1987-ben megalapította saját számítógépes játékokat fejlesztő cégét, és több, Novotrade által gyártott játék elkészítésében is részt vett.

Ő volt például a legsikeresebb magyar játék, az Ecco The Dolphin Sega Game Gear-es változatát fejlesztő csapatának műszaki vezetője, és a sorozat későbbi részeinek (Ecco: The Tides of Time, Ecco Jr.) elkészítésében is részt vett. Emellett többek között ő vezette a The Adventures of Batman & Robin és a Garfield: Caught in the Act című játékok fejlesztését is.

A nagyközönség számára Mérő László neve könyvei kapcsán lehet még ismerős. 1989-ben Észjárások címen megjelent első könyvét olyanok követték, mint például a 'Mindenki másképp egyforma', 'Maga itt a tánctanár? – Pszichológia, moralitás, játék és tudomány', 'Az érzelmek logikája' és további, külföldön is sikeres kötetek.

A werk videóban Mérő arról beszél, hogy milyen hatással vannak ránk az erőszakos játékok, és hogy okozhatnak-e függőséget.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.