Hogwarts Legacy - Túl a 12 millión

Hatalmas mérföldkövet lépett át a játék, alig két hét alatt már több mint 10 millióan vették meg a programot.

Warner Bros. Games Hogwarts Legacy-ja, a kritikusok által is elismert nyíltvilágú akció-RPG több, mint 12 millió példányban kelt el világszerte az első két hétben PlayStation 5, Xbox Series X|S és PC platformokon, amely túlszárnyalja a cég minden eddigi játékmegjelenését. A játék átlépte az eladási rekordot mind a három platformon és megdöntötte a streaming rekordot is a Twitch felületen az 1,28 millió maximum egyidejű nézővel a megjelenésekor.
A Hogwarts Legacy szintén megdöntötte a cég rekordjait azzal, hogy 280 millió órát játszottak vele eddig. Ezen felül a Wizarding World Digitalnak 300%-kal megnövekedett a forgalma február első 10 napjában.


“Izgatottak és büszkék vagyunk, hogy láthatjuk a játékosok reakcióját a Hogwarts Legacy-ra, a rajongóktól kezdve a tesztelőkig az egész világban. A fejlesztőcsapatunk az Avalanchenél egy elképesztő, magas minőségű Wizarding World élményt hozott létre, amely beteljesíti a rajongók fantáziáját azzal, hogy a Hogwartsban élhetnek, ezen felül a kiadói csapataink globálisan sikeres megjelenési kampányt vittek véghez.” mondta David Haddad, a Warner Bros. Games elnöke.

A Hogwarts Legacy-t az Avalanche Software fejlesztette és a Warner Bros. Games jelentette meg a Portkey Games alatt, és szintén megjelenik majd PlayStation 4 és Xbox One konzolokra április 4-én, valamint Nintendo Switch-re július 25-én.

A program egy eddig nem látott, eredeti történetet mutat be, amely a Harry Potter könyveken alapszik és amely a játékosokat a saját varázslóvilág kalandjuk középpontjába helyezi. Az 1800-as években játszódva, a játékosok egy epikus utazásra indulhatnak ötödikes tanulóként a Hogwartsban, azzal a különleges képességgel, hogy hozzáférésük van egy ősi, erős mágiához. A Wizard's Field Guide, a professzorok egyedi instrukciói és más karakterek által vezetve, a rajongók egy magával ragadó történetet fedezhetnek fel, tele izgalmas kihívásokkal és rejtélyekkel.

Előzmények

  • Hogwarts Legacy teszt

    Hatévnyi fejlesztést és titkolózást követően megnyitotta kapuit a Roxfort varázslóiskola. Oly sok félresikerült próbálkozást követően vajon milyen lett a XIX. századi feldolgozás?