[Trailerrel Frissítve]Halo játék jön PC-re

FRISSÍTVE: Megérkezett az első trailer is a játékhoz.

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy 2013-ban rövid ideig megtalálható volt a Steam adatbázisában a Halo széria 3. része, azonban a Microsoft hamar lehűtötte a kedélyeket, hogy nem készül el PC-re a trilógia záróakkordja, így továbbra is csak az első két részt lehet PC-n kipróbálni. A széria tehát maradt Xbox exkluzív, most azonban úgy tűnik, hogy ismét egy Halo játék jelenik meg hamarosan PC-re, igaz nem abban a formátumban, ahogy azt várná az ember.

A Microsoft bejelentette ugyanis, hogy készül a Halo Online, amely egy ingyenesen játszható, vagyis inkább free-to-play játék lesz, ahol a hangsúly a többszereplős küzdelmeken lesz majd. Ennek köszönhetően kampány mód nem lesz a játékban, azonban a legszomorúbb dolog, hogy a program kizárólag Oroszországban, valamint orosz nyelvterületen jelenik meg.

A Halo Online fejlesztésébe besegít a jelenleg az 5. részt készítő 343 Industries, azonban a lényegi munkát a Saber Interactive végzi, akik már korábban is foglalkoztak a szériával, hiszen a Halo Anniversary-be és a The Master Chief Collectionbe is besegítettek.

A játék a Halo 3 erősen módosított motorját fogja használni, illetve a tervek szerint megpróbálják úgy optimalizálni, hogy gyengébb gépeken is élvezhetően fusson. A bétára sem kell sokat várni, a készítők szerint tavasszal lehet majd becsatlakozni a próbajátékba.

Arra a kérdésre, hogy később nyugaton is megjelenik-e a játék, azt a választ adták, hogy egyelőre az ázsiai régió a cél, azonban látva a Warface című programmal történteket, lehetséges hogy egy-két év múlva angolul is játszható lesz majd a Halo Online.

Azóta történt

Előzmények