Gyengélkedik a Vita

Gondolom az senkinek nem újdonság, hogy a Sony PlayStation Vita nem mondható sikeres konzolnak, még Japánban sem, ahol pedig a kézikonzolok adják már évek óta az eladások java részét.

Történt ugyanis, hogy ez előző héten mindösszesen 4 ezer darab Vitát adták el Japánban, eddig ez a legalacsonyabb mennyiség, ami a megjelenése óta egy hét alatt fogyott. Eközben Nintendo 3DS-ből 180 ezret, PSP-ből pedig 12 ezret vittek haza a japánok.

Kazuo Hirai nem lehet túl boldog az eddigi eredményekkel

Éves viszonylatban nézve már kicsit jobb a Vita (590 ezer) helyzete, jobban megközelíti a PSP (690 ezer) eladásait, de persze a 3DS (3,8 millió) szárnyalásától messze van.

Mindezen próbál változtatni a Sony, ennek egyik talán legfontosabb lépése a PlayStation Plus előfizetés kiterjesztése a Vita-ra is. Ez, a 2.0-as rendszerfrissítéssel lesz elérhető, mely nálunk november 21-én lesz aktív. Szerencsére nem külön előfizetés lesz ez, hanem együtt jár már a jelenlegi PS3-hoz tartozó Plus-szal, változatlan áron, így aki jelenleg is rendelkezik ezzel a szolgáltatással, annak automatikusan jár a Vitára is. Ezen felül plusz 1 GB online tárhely is jár a játékmentések tárolására az eddigi 1 GB mellé.


Ez lehet a megváltás?

A nagy testvérhez hasonlóan, Vitához is jár majd az Instant Game Collection, nálunk elsőnek az Uncharted: Golden Abyss és a Gravity Rush lesz az előfizetés részeként ingyenesen elérhető.

Vajon meghozza ez az új lehetőség a várt áttörést a Vita számára?

Előzmények