GoW 3: Horde Command DLC - Rajta van a játék lemezén

Nemrég írtunk mi is róla, hogy a Gears of War 3: Horde Command DLC megjelenését követően adta hírül az Epic, hogy Hálaadás Napján - november 24-én - az abban elérhető pályák ingyenesen is hozzáférhetővé válnak. Így aki megvette a DLC-t, az szinte csak a feléért fizetett. Most pedig egy újabb hír futott be, aminek ismét csak nem örülnek a játékosok. Kiderült ugyanis, hogy a Horde Command DLC Pack majdnem teljes terjedelmében rajta van a Gears of War 3 lemezén, csak az aktivációs részét kell letölteni azoknak, akik fizettek érte.

A játék vezető producere, Rod Fergusson mondta el egy interjúban, hogy ők egy szóval sem állították azt, hogy a lemezen található adatok mind a program részei. A DVD korong pusztán az adatszállításnak egy formája. Állítása szerint azért döntöttek így, hogy sokkal jobban járnak a játékosok is, ha a DLC megjelenésekor nem kell sok adatot letölteniük, hanem egyből tudnak vele játszani.

Hogy most a játékosokat meghatja-e a kiadó ezen hozzáállása, az majd kiderül, mindenesetre mindkét nézőpontból meg lehet érteni a döntés okát. A kérdés csak az, hogy etikus-e olyasmiért pénzt kérniük, aminek már a lemez megvásárlásával miénk kellene hogy legyen?

Azóta történt

Előzmények