From Dust: A Ubisoft megsértette a Steam feltételeit, mégis van benne DRM

A Ubisoft DRM megoldása ismét borzolja a játékosok idegeit. Ezúttal a Steam rendszerén keresztül vásárolt From Dust című játék PC verziójával történt meg, hogy a vásárlók nem tudnak vele offline módban játszani. Annak ellenére, hogy korábban a kiadó közölte: nem kell folyamatos internetkapcsolat a szóló kampányhoz.

Az Activision és Electronic Arts után most a Ubisoft is megszegte a Steam felhasználási feltételeit, és annak ellenére erőszakolta bele a From Dust PC verziójába az állandó internetkapcsolatot igénylő DRM-et, hogy előtte külön kiemelték: nem lesz benne.

A Ubisoft fórumát elárasztó panaszok miatt az illetékesek igyekeztek gyorsan eloszlatni a játékosok aggályait, mondván, hogy a From Dust PC verziója olyan DRM-mel ellátva jelent meg, ami egyszeri aktiváláshoz követel internetkapcsolatot, utána játszható offline módban is (Lásd mellékelt poszt, ami időközben furcsa mód eltűnt a fórumról:).

Ám a fent leírtakkal ellentétben a játékosok továbbra sem képesek folyamatos internetkapcsolat nélkül játszani a From Dust egyszemélyes módjával. Ráadásként sok egyéb probléma is felmerült, ami megnehezíti a vele való játékot. Ezek a problémák a játékosok szerint mind egy "rossz konzolport" tüneteit viselik magukon (A játék 30 FPS-re van limitálva, beállítások és élsimítás teljes hiánya, stb.).

A Ubisoft fórumán nem sokkal ezt követően megjelent egy zárolt topik, melyben leírja az illetékes, hogy a bizonytalanság elkerülése végett tisztázza a helyzetet: A From Dust PC verziója MINDEN INDÍTÁSKOR internetkapcsolatot kér, utána már nincs szüksége hálózatra.

Időközben az elégedetlenkedő játékosok követelik vissza a pénzüket, melyre a Ubisoft szerint a terméktámogatáshoz intézett levél során kerülhet sor. A Lo-Ping nevű oldal értesülései szerint a Steamen keresztül Valve-hez intézett visszatérítési üzenetek is megszaporodtak, de az még kérdéses, hogy minden vásárló visszakapja-e a pénzét.

Azóta történt

Előzmények