From Dust: Kiveszik belőle a DRM-et

Nemrég írtunk róla, hogy a Ubisoft megsértette a Steam felhasználási feltételeit és a From Dust című játék PC verziójába az előzetes ígéretek ellenére mégis beletették az állandó internetkapcsolatot igénylő DRM megoldásukat.

A legális példányok tulajdonosai számára ez a megoldás rengeteg bosszúságot okozott már korábbi játékok, például az Assassin's Creed 2 esetében is, ezért nem csoda, hogy a PC tulajdonosok egy emberként háborodtak fel, amikor észrevették, hogy internet nélkül nem tudnak játszani a frissen kijött From Dust című játékkal sem.

A Ubisoft bejelentette a játék fórumában, hogy két héten belül várható egy patch, amiben eltávolításra kerül a DRM, ezután a játék mindenféle internetes autentikáció nélkül játszható lesz majd. Azért van szükségük egy kis időre, hogy megoldhassák az eddig náluk, szervereken tárolt mentéseknek játékosok gépén történő tárolását, hogy aki már eljutott egy darabig a játékban, annak ne kelljen elölről kezdenie az egészet.

Ugyanakkor elnézést kértek azért is, miszerint az egyik korábbi posztjukban - lásd az előzmény hírben - nem teljesen világos információt közöltek az internetes autentikációval kapcsolatban. Ezúttal ígérik, hogy amint elkészülnek a patch-csel, az automatikusan letöltődik majd a játékba történő következő belépéskor. Innentől kezdve a további játék már teljesen offline üzemmódban fog működni.

Azóta történt

Előzmények