Evolve: Következő generációs lövöldözős játék készül

A Gameinformer címlapján mutatkozott be a Turtle Rock Studios csapata által fejlesztett Evolve című játék, ami műfaját tekintve egy négyfős kooperatív-kompetitív lövöldözős játék lesz. Magának a játéknak az a célja, hogy egy négy főből álló különítménynek fel kell kutatnia és kiirtania távoli bolygók ellenséges életformáit, ezzel lehetőséget biztosítva a kolonizációra.

A Turtle Rock Studios csapata elárulta, hogy az Evolve tartalmazni fog némi egyjátékos lehetőséget is, ám elsősorban mégis a multira lesz kihegyezve. A készítők egyelőre nem árultak el részleteket a szóló móddal kapcsolatban, azonban annyit elmondtak, hogy a játékban a vadászoknak lábnyomok és egyéb hátrahagyott jelek alapján kell felkutatniuk a szörnyet, aki közben szintén vadászik a terepen élő kisebb élőlényekre, ezzel egyre nagyobb és erősebb lesz.

A készítők eddig olyan játékokat tettek le az asztalra, mint a Counter Strike: Condition Zero és a Left 4 Dead sorozat. Miután különváltak a Valve-tól, a THQ tervezte kiadni készülő játékukat, melyet a CryEngine 3 hajt meg. Ám miután a THQ csődbe ment, a projekt majdnem elveszett, szerencsére az árverésen a 2K Games megvásárolta a játék jogait mintegy 10,8 millió dollárért, így most ők fogják kiadni a játékot.

Az Evolve egy kizárólag következő generációs platformokra készülő, online lövöldözős játék lesz, melyben egy négyfős csoport küzd az ellenséges szörnyeteg ellen. A meccsek előrehaladtával a bestia egyre nagyobb és erősebb lesz, de a vadászok képességei is fejlődnek, így kiegyensúlyozott marad a küzdelem. Mivel magát a szörnyet szintén játékos fogja irányítani, a taktikát nem lehet előre meghatározni, így kellő kihívást jelent a többiekre nézve, akiknek össze kell dolgozniuk a siker érdekében.

Akárcsak a stúdió korábbi játékait, az Evolve-ot szintén az újrajátszhatóságot és változatosságot szem előtt tartva fejlesztik, ennek eredményeképp egy kooperatív-kompetitív játékmenetet tapasztalhatunk meg, amit eddig még más játékban nem láttunk. Több játékmód lesz benne, a Gameinformeres srácok a "four-versus-one hunt mode"-ot (Négy az egy ellen vadász mód) próbálták ki és teljesen le voltak nyűgözve. További információkat a magazinban olvashatunk, ahol 12 oldalon keresztül mutatják be a játékot.

A forrásoldalon egy interjút is láthattok a készítőkkel, melyet a Gameinformer csapata készített. Sajnos ezt nem tudom beágyazni, de ha felkerül YouTube-ra vagy más oldalra, kiegészítem vele a cikket. Az Evolve című játék PC-re, PS4-re és XBOX One-ra készül, megjelenése pedig még idén várható, ha minden terv szerint alakul. Időközben megérkezett a hivatalos borító is, amit megtaláltok a cikkben.

Azóta történt