Evolve: A vadászcsapat tagjai

Amióta leleplezte legújabb kiadásának címlapját, a Gameinformer folyamatosan adja közzé az ott bemutatott Evolve című játékról való információit. Az elmúlt pár napban sorra vették a szörnyetegre vadászó csapat tagjainak bemutatását, így most már ti is megismerkedhettek velük közelebbről. Minden tagról, illetve annak képességéről egy terjedelmes leírást olvashattok a forrásoldalon, kattintsatok a kép alatti nevekre. Hölgyeké az elsőbbség, így kezdjük a csapat egyetlen női tagjával:

Név: Val. Kaszt: Gyógyító. Képesség: Health Burst.

Val egy gyógyító sugárnyalábot tud kibocsátani, melynek segítségével távolról képes lassan, de folyamatosan gyógyítani csapattársait, bár egyszerre csak egyiküket. Az eszméletlenné vált társak felélesztésére szintén kiválóan alkalmazható a sugár, így kétségkívül kulcsfontosságú szerepet vállal a gyógyító a csapat munkájában. A szörnyek előszeretettel veszik célba a sugarat meglátván a gyógyítót, így a többieknek oda kell figyelniük megóvására.

Persze Val nem teljesen gyámoltalan, egy távcsöves puskával is fel van szerelve, aminek segítségével a szörny érzékeny pontjaira intézhet távolról támadást, ezzel egyidőben pedig a szövetségesek számára is láthatóvá teszi ezeket a helyeket, akik ezt követően bónuszt kapnak az oda bevitt sebzésekhez. Végezetül pedig egy erős, területre ható gyógyító képességre is képes Val, melynek segítségével a közelében tartózkodó társai hathatós, azonnali gyógyulásban részesülnek.

Név: Markov. Kaszt: Assault. Képesség: Personal Shield.

Markov valódi katona, akinek feladata, hogy a lehető legnagyobb sebzést okozza a szörnyetegen. Életereje és támadási képességei kiemelkedők, így azok számára jó választás, akik szeretnek szemtől-szemben állni a bestiával. De persze ez nem jelenti azt, hogy egyedül is képes legyőzni a fenevadat, szüksége van társai segítségére. Amennyiben a csapat elveszíti támadó emberét, sokat romlanak az esélyei legyőzni a szörnyet. Markovnak aknák is rendelkezésére állnak, némi taktikai érzékkel okozhatnak kellemetlen meglepetést a szörnyetegnek.

Név: Griffin. Kaszt: Trapper. Ability: Mobile Arena

Griffin egy igazi vadász, aki a csapdák felállításában és nyomkövetésben jártas. Ebből adódóan már sejteni lehet, hogy az ő feladata a szörnyeteg által hátrahagyott nyomok értelmezése, azok alapján a lény követése, és ha lehet, csapdába ejtése, miáltal kiszolgáltatottabbá válhat társai támadásának.

Két különleges felszerelése van: az első egy szigonyágyú, melynek energiájával képes magához láncolni a szörnyeteget, aki kiszabadulhat ugyan, de ez esetben a többi csapattag addig szabadon támadhatja. Ezenkívül egy felállítható erőtér, mely egy energiaburát képez, ahonnan sem ellenség, sem barát nem távozhat. Ez jól jön, ha a menekülő szörnyet meg kell állítani, de szintén nagyon hasznos, ha a csapatnak van szüksége némi védelemre és pihenésre.

Név: Hank. Kaszt: Support. Ability: Cloaking Device

Hank a támogató kaszt egyik képviselője. Bár nem tudja csapattársait gyógyítani, viszont képességei és felszerelése segítségével maximalizálni tudja azok hatékonyságát és túlélési esélyeit. Különleges fegyverrel rendelkezik, aminek segítségével ideiglenes sérthetetlenséggel ruházhatja fel csapattársait. Különösen hatékony módja ez például a gyógyító megóvásának, aki így anélkül tudja ellátni csapattársai sérüléseit, hogy saját testi épsége miatt kelljen aggódnia. Egyetlen hátránya, hogy csak pár másodpercig képes működni, utána újra kell tölteni. Így érdemes úgy időzíteni, hogy pont a szörny lesújtása előtt aktiválódjon, így a csapás után újra lehet tölteni.

Másik nagyon hasznos képessége Hank-nek a láthatatlanná válás, melynek segítségével az egész csapatot elrejtheti rövid időre az ellenség szeme elől. Ezenkívül van még egy területre ható támadó rakétája is, amivel masszív sebzést okozhat. Egyetlen hátránya, hogy lassú, pár másodpercbe telik a becsapódás, így a szörny ki tud térni előle - már, ha nem fogja meg csapatunk vadásza a csáklyával.

Az Evolve című játék megjelenése valamikor idén várható PC-re, PS4-re és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények