Emelkednek az Xbox Live Arcade játékok árai

Az Xbox Live Arcade portfólióigazgatója, Chris Charla bejelentette, hogy az elmúlt pár év során a szolgáltatáson keresztül hozzáférhető játékok árai lassan, de biztosan fejlebb emelkedtek. Elmondása szerint, míg a többi digitális tartalmakat szolgáltató vállalat egyre gyorsabb ütemben kénytelen árat csökkenteni, addig az XBLA felhasználóit nem tántorítja el az emelés, és továbbra is vásárolják a termékeiket.

Habár a programok zömmel még 800 vagy kevesebb pontba kerülnek, az idei évben eddig már mintegy 20 olyan játék jelent meg az XBLA-n, ami 1200 vagy több MS Pontért vásárolható meg. A tavalyi esztendő során a 85 megjelent játékból összesen 27 volt hasonló áron számolva, ami nyolc százalékkal magasabb, mint 2009-ben volt, akkor 86 játék közül csak 21 került 1200 vagy több Microsoft Pontjába a felhasználóknak.

Chris Charla szerint ez annak tudható be, hogy az Xbox Live Arcade kínálatában elérhető játékok minősége folyamatosan javuló tendenciát mutat, így a játékosok több pénzt hajlandóak fizetni a jobb tartalommal bíró produktumokért. Elmondása szerint az általuk kínált játékok zöme - például a Limbo, vagy a Castle Crashers - van olyan jó, mint bármelyik más program.

Azóta történt

  • Két változatban érkezhet az új Xbox?

    A Digital Foundry híresztelése szerint a Microsoft két, radikálisan eltérő modellt fog kiadni az új Xboxból. Az egyszerűség kedvéért hívjuk őket Lite és Pro verziónak.

Előzmények