Eladó a Massive Entertainment

A két héttel ezelőtt bejelentett Activision-Blizzard nagytakarítás egyik vesztese a Massive Entertainment volt, a kiadó ugyanis úgy döntött, hogy a fejlesztőstúdió kezei alatt készülő World in Conflict: Soviet Assault-ot nem publikálja, s a cég komplett eladása is felmerült. A Massive most mérlegeli lehetőségeit.

Számtalan opciónk van, túl vagyunk már néhány egyeztetésen - nyilatkozott Martin Walfisz, a Massive alapítója és elnöke a vg247-nek. Walfisz elmondta, hogy hat hónapon át vártak, hogy az Activision és a Blizzard egyesülésével kivárják, hogy számítanak-e rájuk. Mint kiderült az új óriáskiadónak nincs szüksége egy RTS orientált fejlesztőstúdióra Európában, habár Massive-ék szerették volna a közös munkát folytatni.

A Massive emberei jelenleg is gőzerővel dolgoznak a Soviet Assault PS3-as és Xbox360-as verzióján a Swordfish-sel karöltve, annak ellenére, hogy az Activision nem fogja kiadni a játékot. A legegyszerább az lenne, ha a World in Conflict jogokkal együtt adná el a Massive-ot a kiadó, ez azonban már az ő döntésük - jegyezte meg Walfisz,

Azóta történt