DICE: 256 személyes Battlefield 3 multi lehetséges, de nem szórakoztató

A Battlefield 3 jócskán felkeltette minden FPS rajongóban az érdeklődést, főleg a legutóbbi videó után, amiben nagyon szép és hangulatos látvány tárult elénk. Az Atomic Gamer pedig interjút készített Patrick Söderlunddal a játékkal kapcsolatban.


Az interjúban Patrick elmondja, hogy sokan kérdezik tőlük, hogy miért nem csinálnak 128 vagy akár 256 játékos számára is egyidejűleg játszható multiplayert. Söderlund kifejtette, hogy ők tesztelték ezt a lehetőséget, és akár megvalósítható is lenne, de arra jutottak, hogy egyszerűen nem szórakoztató. Úgy vélik, hogy ebben az esetben a több nem feltétlen jelenti a jobbat, és hogy 64 játékosnál több már nem jelent a szórakozás milyenségében előrelépést.

Érdekes ez a kérdés már csak abból a szempontból is, hogy nemrégiben egy svéd fejlesztő jelezte, hogy világcsúcsot kívánnak felállítani, amiben egy pályán egyszerre 1000 játékos játszhatna egy FPS-ben. Nyilvánvalóan ez utóbbi nem a szórakozást helyezné előtérbe, itt a megvalósítás technológiai kihívásáról van szó, és a demonstráció csak egy figyelemfelhívás lenne. De a MAG 256 szereplős multija már kellő összehasonlítási alap lehet.

Szerintetek érdemes ilyen szintre növelni az egyidejűleg jelenlévő játékosok számát, vagy valóban ez már nem jelent plusz élményt?

Azóta történt

Előzmények