Diablo III: Új Paragon rendszer kerül bevezetésre

Bizonyára sok játékos érzi azt, hogy bár valóban nagyszerű lett a Diablo III, a maximális szint elérése után egykettőre fárasztóvá/unalmassá válik a folyamatos arany és/vagy felszerelés farmolása. A készítők ezért bevezetik a Paragon rendszert, amivel a játékosok fejlődését, illetve a talált varázstárgyak és arany problémáját igyekeznek megoldani.

Az új Paragon rendszerrel a Blizzard egyszerre szeretné megoldani a varázstárgyak és extra arany fellelését lehetővé tévő bónuszokkal való problémát (Magic Find és Gold Find, továbbiakban MF és GF), valamint a játékosokat igyekszenek rávenni, hogy a maximális szint elérése után is érdemes legyen kattintgatniuk és ne csak a végtelen farmolásból álljon az élet 60 felett.

A dolog lényege, hogy az 1.0.4-es patch megjelenését követően 60. szint felett továbbra is kapjuk majd az XP-t a leölt szörnyek után, ezekkel a pontokkal pedig a Paragon szintet fogjuk növelni, ami 1-100-ig fog terjedni. Minden egyes Paragon szint elérése után megkapjuk a normál esetben is járó extra tulajdonságpontokat (SRT, DEX, INT, VITA), valamint 3%-al növekszik a MF és GF értéke is.

Természetesen a Nephalem Valor, mint olyan, továbbra is aktív buff marad, mely minden egyes szinten 15%-ot ad a MF és GF értékéhez. A maximális MF és GF érték 300% lesz, Nephalem Valorral együtt 375%. Ebből kiderül, hogy egy 60-as, 100. Paragon szinten lévő karakternél ez az érték alapból meglesz, tehát ezúttal valóban az a cél, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötni, vagyis cserélgetni menet közben a felszerelésünket. Természetesen a lehetőség továbbra is elérhető marad, pusztán egy időt követően nem leszünk rákényszerülve.

A Blizzard közleménye szerint az első Paragon szint eléréséhez annyi XP-re lesz szükségünk, mint amennyivel az 59. szinttől 60-ra fejlődtünk. A 100. szinthez pedig összesen annyi XP kell majd, mint amennyit a Diablo II-ben kellett összeszednünk a 99. szint eléréséhez. Az extra tulajdonságpontokon, valamint statisztikaértékeken kívül karakterünk portréján szintén nyomon követhetjük majd annak fejlődését. Minél magasabb lesz a Paragon szintje, a karakter portréját annál díszesebb szegély fogja ékesíteni (Lásd előző képen).

Azóta történt

Előzmények