Destiny: MMOFPS játékon dolgozik a Bungie?

Az alábbi hír eddig ugyan még csak pletyka, ám mivel egy olyan volt Bungie alkalmazottól származik, aki nemrég kilépett a cégtől, ezért lehet benne valami. A Kotaku információi alapján, melyeket ettől az úriembertől szereztek, a Halo-t követően a Bungie egy olyan MMOFPS sorozat készítésébe fogott, aminek a neve Destiny lesz.

A volt Bungie alkalmazott szerint egy olyan MMOFPS játék lesz a Destiny, amit legjobban egy mondattal lehet jellemezni, mégpedig: "WoW az űrben". A jelenleg Activision-nek készülő titkos projekt egyébként a Bungie, még Halo előtti időkből való franchise-ja volt. Az úriember elmondása alapján a játék egy vadonatúj, cégen belül fejlesztett grafikus motorra fog épülni, valamint egyedi online kapcsolódási- és fejlett "matchmaking" rendszert fog alkalmazni.

A volt dolgozó állítása szerint nincs egyedül, vele együtt nagyjából harmincan hagyták ott a céget, ugyanis szerintük a Bungie tiszteletlenül, rabszolgaként bánt velük, végül anyagi okok miatt kiléptek. A vállalat tagadta ezeket a vádakat, mondván hogy sem ők, sem az Activision-Blizzard nem kényszerítette őket ilyesmire. A játékról azonban nem voltak hajlandók beszélni.

Amennyit eddig hivatalosan tudni lehet erről a titokzatos játékról, csak annyi, hogy a Bungie 10 éves szerződést írt alá az Activision-Blizzarddal, és az első, Halo-t követő projektjük egy multiplatform fejlesztésű cím lesz, ami valószínűleg PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra egyaránt megjelenik.

Azóta történt

Előzmények